Einon yhden padan pasta

Pataruoat Salaatit ja kasvisruoka
Yhden padan pasta resepti ja viinisuositus

(Reilu annos santsikierroksineen kuudelle nälkäiselle)

Tarvitset:

2 pkt spagettia
2 pkt kasvisjauhista
2 prk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
Rasia kirsikkatomaatteja
2 kasvisliemikuutiota
1 prk kivettömiä kalamata-oliiveja
4 valkosipulin kynttä
1 iso punasipuli
Tilkka Gato Negro Red Blendiä sekä kokille että ruuanlaittoon
Suolaa
Mustapippuria
Chiliä (tuoreena tai maustepurkista)
Tuoretta basilikaa
Öljyä
6-10 dl vettä

Toimi näin:

  1. Pilko sipuli ja valkosipulin kynnet. Laita kattilan tai padan pohjalle öljyä ja kuullota sipuleita hetki. Lisää sekaan myös kasvisjauheliha ja paista hetki.
  2. Lisää joukkoon tomaattimurska, liemikuutiot, tomaattipyre, mausteet, reipas loraus viiniä ja oliivit – oliivit voi halutessaan lisätä kokonaisina, mutta itse olen usein kivettömien oliivien kivettömyydestä epävarma, ja haluan ruokaan lisätessä halkaista ne.
  3. Lisää sekaan myös vettä, tässä kannattaa hyödyntää tomaattimurskapurkit/tölkit ja huuhdella ne – huuhteluveden mukana tulee hyödynnettyä myös tomaattijäämät! Vettä on hyvä lisätä ensin alkuun 2-3 purkillista ja lisätä tarvittaessa. Liiallista vettä voi myös lopuksi kaataa kattilasta pois, mutta kokemukseni mukaan vettä haihtuu ja imeytyy padan valmistuksessa yllättävän paljon.
  4. Laita kansi padan tai kattilan päälle ja odota, että seos kiehuu. Lisää kiehuvaan kastikkeeseen spagetti ja varmista, että spagetti peittyy ja uppoaa kastikkeeseen kypsymisen varmistamiseksi. Keitä pastan tapaan noin kymmenisen minuuttia ja sekoittele aina välillä.
  5. Sekoita keittämisen loppupuolella joukkoon kirsikkatomaatit – minun makuni mukaan nekin on kiva halkaista.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Lisää lopuksi joukkoon basilika, itse lisään osan pataan ja osan vasta annoksen päälle lautaselle.

Katso lisää Einon reseptejä ja ajatuksia Einon Tämän kylän homopoika -blogista.

Resepti ja kuvat: Eino Nurmisto

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!