Ruokabloggari Peggy Thomasin Gato Negron 30-vuotisjuhlien kunniaksi suunnitelmalla resepti, jolla loihidit herkullisen tacoillallisen neljälle henkilölle.
Tacot
8 tacokuorta
600 g isoja jättikatkarapuja
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
1 limetin mehu
koristeeksi tuoreita yrttejä (korianteri/lehtipersilja) ja limetin viipaleita
- Sulata ravut. Poista tarvittaessa pyrstö ja suoli. Kuori ja hienonna valkosipuli.
- Mittaa kuivat mausteet kulhoon. Kaada kuumalle pannulle öljy, valkosipuli, mausteseos ja katkaravut.
- Sekoita hyvin, kunnes ravut lämpenevät. Nosta pannu levyltä.
- Täytä lämmitetyt tacot katkaravuilla, mangosalsalla ja korianterikastikkeella.
- Koristele tuoreilla yrteillä ja limetin viipaleilla.
Mangosalsa
1 tomaatti
1 mango
1 syöntikypsä avokado
1 limetin mehu
1 punasipuli
1 rkl hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
- Kuutio huuhdeltu tomaatti.
- Halkaise mango ja avokado. Poista kivi, kuori ja kuutioi hedelmäliha.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Hienonna persilja.
- Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja mausta.
Korianterikastike
1/2 ruukkua korianteria
1 valkosipulinkynsi
100 g crème fraîche
1 dl majoneesia
1/2 limetin mehu
ripaus suolaa ja mustapippuria
- Hienonna korianteri.
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä crème fraîche, majoneesi ja limetin mehu.
- Sekoita kaikki loput raaka-aineet keskenään ja nosta jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi.
Lue lisää Peggyn ajatuksia Gato Negron 30-vuotisjuhlinnasta sekä muita herkullisia reseptejä Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.
Resepti ja kuvat: Peggy Thomas