Merellinen kesäsalaatti on suunniteltu roseeviinien klassikolle, Mateus Rosélle.
4 annosta
Tarvitset:
1 pss jäävuorisalaattia
1 pss sesonkisalaattisekoitusta
4 dl simpukkapastaa
1 dl pestokastiketta
1 rasia kirsikkatomaatteja tai 4 tomaattia
2 dl mansikkalohkoja
4 persikkaa tai nektariinia
300 g kampasimpukoita
400 g jättikatkarapuja tai jättirapujen pyrstöjä
1 ps minipaprikoita tai suippopaprikoita
2-3 limeä
1 puntti korianteria
Lisäksi
maalaispatonkia
Valmistusohje:
- Sulata kampasimpukat ja jättikatkaravut ohjeiden mukaan ja mausta suolalla.
- Keitä pasta kypsiksi ja lisää sekaan pestokastike.
- Revi pohjalle pesty jäävuorisalaatti ja sen jälkeen lohkotut tomaatit ja paprikat sekä jäähtynyt pestopasta.
- Grillaa tai kypsennä pannulla jättikatkaravut sekä kampasimpukat kypsiksi.
- Leikkaa persikat tai nektariinit puoliksi ja grillaa kauniin värisiksi.
- Lisää sesonkisalaattiaines ja kokoa loppu salaatti.
- Koristele korianterilla ja pirskottele päälle limen mehua.
- Laita tarjolle manteli-paprikakastiketta sekä tuoretta maalaispatonkia.
MANTELI-PAPRIKAKASTIKE
4 isoa punaista paprikaa
1 prk (70 g) tomaattipyreetä
2 valkosipulinkynttä
1 dl hienoa mantelijauhoa
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl savupaprikajauhetta
½ tl suolaa
- Halkaise paprikat, poista siemenet ja kannat. Laita puolikkaat kuori ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille ja sivele öljyllä. Paahda paprikoita 250-asteisessa uunissa n. 15 minuutin ajan, kunnes kuoret ovat paahtuneet tummiksi. Jäähdytä ja kalttaa paprikan liha kuorista korkeaan kulhoon.
- Lisää kulhoon myös tomaattipyree, kuoritut valkosipulinkynnet, mantelijauho, oliiviöljy, valkoviinietikka, savupaprikajauhe sekä suola. Aja sauvasekoittimella sileäksi, maista ja lisää tarvittaessa suolaa/paprikajauhetta. Jos haluat juoksevampaa esim. salaatinkastiketta, niin lisää kylmää vettä ja soseuta. Jäähdytä ja säilytä kylmässä. Tarjoa grilliruokien kanssa sekä salaatinkastikkeena.
Resepti ja kuvat: Heli-Hannele Pehkonen / Beach House Kitchen