Merellinen kesäsalaatti ja manteli-paprikakastike

Salaatit ja kasvisruoka Äyriäiset
Merellinen kesäsalaatti resepti roseeviinille

Merellinen kesäsalaatti on suunniteltu roseeviinien klassikolle, Mateus Rosélle.

4 annosta

Tarvitset:

1 pss jäävuorisalaattia
1 pss sesonkisalaattisekoitusta
4 dl simpukkapastaa
1 dl pestokastiketta
1 rasia kirsikkatomaatteja tai 4 tomaattia
2 dl mansikkalohkoja
4 persikkaa tai nektariinia
300 g kampasimpukoita
400 g jättikatkarapuja tai jättirapujen pyrstöjä
1 ps minipaprikoita tai suippopaprikoita
2-3 limeä
1 puntti korianteria

Lisäksi
maalaispatonkia

Valmistusohje:

  1. Sulata kampasimpukat ja jättikatkaravut ohjeiden mukaan ja mausta suolalla.
  2. Keitä pasta kypsiksi ja lisää sekaan pestokastike.
  3. Revi pohjalle pesty jäävuorisalaatti ja sen jälkeen lohkotut tomaatit ja paprikat sekä jäähtynyt pestopasta.
  4. Grillaa tai kypsennä pannulla jättikatkaravut sekä kampasimpukat kypsiksi.
  5. Leikkaa persikat tai nektariinit puoliksi ja grillaa kauniin värisiksi.
  6. Lisää sesonkisalaattiaines ja kokoa loppu salaatti.
  7. Koristele korianterilla ja pirskottele päälle limen mehua.
  8. Laita tarjolle manteli-paprikakastiketta sekä tuoretta maalaispatonkia.

MANTELI-PAPRIKAKASTIKE

4 isoa punaista paprikaa
1 prk (70 g) tomaattipyreetä
2 valkosipulinkynttä
1 dl hienoa mantelijauhoa
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl savupaprikajauhetta
½ tl suolaa

  1. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kannat. Laita puolikkaat kuori ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille ja sivele öljyllä. Paahda paprikoita 250-asteisessa uunissa n. 15 minuutin ajan, kunnes kuoret ovat paahtuneet tummiksi. Jäähdytä ja kalttaa paprikan liha kuorista korkeaan kulhoon.
  2. Lisää kulhoon myös tomaattipyree, kuoritut valkosipulinkynnet, mantelijauho, oliiviöljy, valkoviinietikka, savupaprikajauhe sekä suola. Aja sauvasekoittimella sileäksi, maista ja lisää tarvittaessa suolaa/paprikajauhetta. Jos haluat juoksevampaa esim. salaatinkastiketta, niin lisää kylmää vettä ja soseuta. Jäähdytä ja säilytä kylmässä. Tarjoa grilliruokien kanssa sekä salaatinkastikkeena.

Resepti ja kuvat: Heli-Hannele Pehkonen / Beach House Kitchen

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!