Dry Martini

Aperitiivi Simpukat, osterit Sushi Äyriäiset
Dry Martini drinkki ohje

Martini on drinkki, joka ei mene koskaan muodista. Martini valmistetaan ginistä ja kuivasta vermutista. Drinkki koristellaan perinteisesti joko oliiveilla tai sitruunankuoresta leikatulla suikaleella. Oliivi tuo juomaan suolaisuutta, sitruunankuori taas päästää ginin maun parrasvaloihin. Valitse omaan makuusi sopiva vaihtoehto!

Tarvitset:

5 cl giniä
1-2 cl kuivaa vermuttia
koristeeksi oliivi tai sitruunankuorisuikale
lisäksi tarvitset (pakkaskylmän) tarjoilulasin, sekoituslasin tai shakerin metalliosan, baarimitan, pitkavartisen lusikan ja baarisiivilän

Valmistusohje:

  1. Mittaa sekoituslasiin tai shakerin metalliosaan 5 cl giniä ja 1-2 cl kuivaa vermuttia.
  2. Lisää runsaasti jäitä ja hämmennä juomaa 20-30 sekuntia.
  3. Martini on valmis, kun sen maku on tasapainoinen, alkoholin terävyys on pehmentynyt ja juoma ei maistu “viinaiselta”.
  4. Siivilöi valmis drinkki jäähdytettyyn tarjoilulasiin. Koristele oliivilla tai sitruunankuorisuikaleella.

Vinkki! Isommalle porukalle voit hämmentää Martinit etukäteen, pullottaa lasipulloon ja säilyttää pakastimessa tarjoiluhetkeen asti. Älä kuitenkaan säilytä valmista drinkkiä pakastimessa useita päiviä, sillä siihen tarttuu nopeasti pakkaselle ominainen tunkkainen aromi.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!