Porkkanahodarit

Grilliruoka Noutopöytä Salaatit ja kasvisruoka
Porkkanahodarit

8 kpl

Tarvitset:

8 siroa naattiporkkanaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl tummaa sokeria, esim. kookossokeria
½ rkl omenaviinietikkaa
¼ tl nestesavua
½ tl suolaa + suolaa keitinveteen
8 minihodarisämpylää
vegaanista majoneesia
makeaa sinappia
rucolaa
marinoitua punasipulia (ohje alla)

Valmistusohje:

  1. Pese porkkanat ja leikkaa naatit pois. Keitä porkkanoita suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Anna jäähtyä hetki.
  2. Sekoita keskenään oliiviöljy, sokeri, omenaviinietikka, nestesavu ja ½ tl suolaa. Laita porkkanat minigrip-pussiin ja kaada marinadi perään. Laita porkkanat marinoitumaan jääkaappiin pariksi tunniksi, sekoittele välillä.
  3. Grillaa porkkanoihin kaunis paistopinta. Lämmitä sämpylät grillissä. Täytä hodarit rucolalla, porkkanalla, majoneesilla, sinapilla ja marinoidulla punasipulilla.

Marinoitu punasipuli

Tarvitset:

2 punasipulia
1 rkl sokeria
2 rkl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa

Valmistusohje:

  1. Kuori punasipulit ja leikkaa ne renkaiksi.
  2. Laita punasipulit, sokeri, omenaviinietikka ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele pari minuuttia.
  3. Ota kattila pois liedeltä, peitä kannella tai kelmulla ja anna jäähtyä.

 

Resepti ja kuva: Hanna Hurtta - Hannan Soppa

Viinisuositus:

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!