8 kpl
Tarvitset:
8 siroa naattiporkkanaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl tummaa sokeria, esim. kookossokeria
½ rkl omenaviinietikkaa
¼ tl nestesavua
½ tl suolaa + suolaa keitinveteen
8 minihodarisämpylää
vegaanista majoneesia
makeaa sinappia
rucolaa
marinoitua punasipulia (ohje alla)
Valmistusohje:
- Pese porkkanat ja leikkaa naatit pois. Keitä porkkanoita suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Anna jäähtyä hetki.
- Sekoita keskenään oliiviöljy, sokeri, omenaviinietikka, nestesavu ja ½ tl suolaa. Laita porkkanat minigrip-pussiin ja kaada marinadi perään. Laita porkkanat marinoitumaan jääkaappiin pariksi tunniksi, sekoittele välillä.
- Grillaa porkkanoihin kaunis paistopinta. Lämmitä sämpylät grillissä. Täytä hodarit rucolalla, porkkanalla, majoneesilla, sinapilla ja marinoidulla punasipulilla.
Marinoitu punasipuli
Tarvitset:
2 punasipulia
1 rkl sokeria
2 rkl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
Valmistusohje:
- Kuori punasipulit ja leikkaa ne renkaiksi.
- Laita punasipulit, sokeri, omenaviinietikka ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele pari minuuttia.
- Ota kattila pois liedeltä, peitä kannella tai kelmulla ja anna jäähtyä.
Resepti ja kuva: Hanna Hurtta - Hannan Soppa