Erilaiset piirakat sopivat hyvin kekrin aikaan valmistettaviksi. Niihin uppoaa niin sadon kasvikset ja sienet.
Tämän sadonkorjuupiirakan kaveriksi sopii lämminhenkinen ja aromikas valkoviini.
Resepti n. 6 annosta
Piirakkapohja
140 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1/4 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä
Täyte
170 g pekonia kuutioituna
n. 200 g kesäkurpitsaa kuutioituna
1 keltasipuli kuutioituna
n. 200 g kanttarelleja
1 rkl voita
1/4 tl mustapippuria tai maun mukaan
3 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
1/4 tl suolaa tai maun mukaan
1 dl juustoraastetta
Piirakkapohjan valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuutioi voi.
- Yhdistä jauhot ja suola.
- Nypi voi sormin jauhojen joukkoon kunnes seos on murumaista.
- Lisää joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Nosta taikina jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
- Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä pyöreäksi pohjaksi joka sopii noin 26 cm kokoiseen piirakkavuokaan. Voit vastaavasti painella jauhotetuin sormin taikinan suoraan piirakkavuokaan. Pistele pohja haarukalla.
- Paista piirakka pohjaa uunin keskitasossa 10 minuuttia.
- Alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Valmista täyte.
Täytteen valmistus
- Lisää pekonit kylmälle pannulle. Ruskista pekonit melkein kypsiksi.
- Lisää pannuun kesäkurpitsat ja sipulit. Kuullota muutama minuutti.
- Lisää joukkoon kantarellit. Nosta lämpötilaa ja paista samalla sekoitellen kunnes neste irtoaa sienistä.
- Lisää pannuun voi ja sekoittele kunnes voi on sulanut.
- Mausta sieniseos suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita yhteen munat, kerma, suola ja juustoraaste.
- Levitä sienipaistos piirakkapohjalle. Kaada päälle munaseos.
- Paista piirakkaa uunin keskitasossa noin 40-45 minuuttia. Piirakka on parhaimmillaan jäähtyneenä.
Tarjoa sadonkorjuupiirakan seurana kauden kasviksista valmistettua salaattia.
Resepti ja kuva: Sari Spåra