Lohiseppele

Rasvainen kala Noutopöytä
Lohiseppele -resepti

Lohiseppele istuu täydellisesti kesän juhliin, brunsseille ja illallisille. Näyttävä lohiseppele valmistuu kylmäsavu- tai graavilohta käyttäen. Reseptissä voi myös käyttää sekaisin molempia vaihtoehtoja.

Ohuet lohiviipaleet asetellaan suurehkolle tarjoiluastialle rennosti ympyrän muotoon. Lohiseppele koristellaan kapriksilla, ohuen ohuilla sitruuna- ja retiisiviipaleilla, tillillä sekä tuoreilla syötävillä kukkasilla. Lohiseppele maistuu sellaisenaan, uusien perunoiden tai vaikkapa saaristolaisleivän kera. Kastikkeen virkaa voi toimittaa klassinen voikastike tai kermaviilistä ja piparjuuresta pyöräytetty simppeli soossi. Todella helppoa ja hyvää!

Lohiseppele

(alkupalaksi 4-6:lle hengelle)

Tarvitset:

450 g kylmäsavu- tai graavilohta
puolikas sitruuna
2 retiisiä
1 rkl kapriksia
kourallinen tuoretta tilliä
muutamia syötäviä kukkasia

Valmistusohje:

  1. Asettele kylmäsavu- tai graavilohisiivut rennosti suurehkolle tarjoiluastialle ympyrän muotoon.
  2. Koristele lohiseppele ohuin sitruuna- ja retiisiviipalein, kapriksilla, tillillä sekä syötävillä kukkasilla juuri ennen tarjoilua.

Resepti ja kuva: Heidi Kjellman

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!