Tarvitset:
1,5 dl polentajauhoa
2,5 dl mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl merisuolaa
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 limen mehu sekä kuoret
250 g ricottajuustoa
- Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa voi ja sokeri tehosekoittimella vaahdoksi toisessa kulhossa.
- Riko joukkoon kananmunat yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes syntyy tasainen massa.
- Lisää joukkoon kuivat aineet samalla sekoittaen.
- Pese limet huolellisesti. Raasta joukkoon kuoret ja purista myös hedelmän mehut mukaan.
- Lopuksi lisää joukkoon ricottajuusto ja sekoita.
- Kaada seos huolellisesti voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunissa 160 asteessa noin 45 minuuttia kullanruskeaksi.
- Tarjoile tuorejuustocremen kanssa.
Tuorejuustocreme
175 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
puolikkaan vaniljatangon siemenet
- Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja tarjoile kakun kanssa.
Resepti: Teemu Laurell