Trendikkään kulhoruoan tähti on soija-seesami -kastikkeessa marinoitu lohi.
Tarvitset:
400 g nahatonta lohifilettä
5 dl keitettyä riisiä
2 avokadoa
puolikas kurkku
200 g mungpavun ituja
puntti kevätsipulia
puolikas puntti korianteria
0,5 dl seesaminsiemeniä
Valmistus:
- Leikkaa lohi ja avokado peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi. Laita lohi marinoitumaan kulhoon soija-seesami -kastikkeen kanssa.
- Paahda seesaminsiemenet kevyesti pannulla.
- Lisää kulhon pohjalle keitettyä riisiä, ituja, viipaloitua kurkkua sekä avokadot.
- Lisää lopuksi päälle marinoitunut lohi, hienonnettu kevätsipuli, korianteri sekä seesaminsiemenet.
Soija-seesami -kastike
1 dl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
3 limen mehu
3 tl tummaa seesamiöljyä
3 tl mirin riisiviiniä
- Sekoita kaikki ainekset
- keskenään huolellisesti.
- Tarkista maku.
Resepti: Teemu Laurell