Mustaherukkainen lihapata

Nauta Pataruoat
Mustaherukkainen lihapata -resepti

Mustaherukkainen lihapata valmistetaan naudanpaistista. Pata on helppo valmistaa ja se maistuu niin arjen herkkuna kuin viikonlopun kruunaajana.

 

Lihapadan pariksi Cabernet Sauvignon

Viiniksi mustaherukkaisen lihapadan seuraan suosittelemme laadukasta Cabernet Sauvignon -viiniä. Tällä ohjeella valmistat lihapadan neljälle henkilölle. Tarjoa sen kanssa keitettyjä perunoita tai vaikkapa perunamuusia.

Tarvitset:

n. 600 g naudanpaistia
2 porkkanaa
1 sipuli
2 rkl öljyä
1 rkl voita
3 dl vettä
1 tl timjamia
2 laakerinlehteä
1 dl mustaviinimarjoja
1 lihaliemikuutio
2 1/2 dl ruoanlaittokermaa

Valmistusohje:

  1. Kuutioi liha noin 3 × 3 cm paloiksi.
  2. Kuori ja paloittele porkkanat sekä kuori ja lohko sipuli.
  3. Kuumenna öljy ja voi pannulla. Paista lihat, porkkanat ja sipuli erissä, jotta liha saa kauniin ruskean pinnan kauttaaltaan. Lisää sopivaan pataan.
  4. Lisää pataan vesi, timjami, laakerinlehdet, mustaviinimarjat, lihaliemikuutio ja ruoanlaittokerma.
  5. Laita kannella peitelty pata 200-asteiseen uuniin kypsymään tunniksi. Alenna lämpö sitten 150 asteeseen. Kypsennä pataa vielä noin puolisen tuntia.
  6. Ota kansi padan päältä ja anna padan olla uunissa niin kauan, että pinta saa väriä ja kastike kiehuu hieman kasaan.
  7. Tarjoa lihapata esimerkiksi keitettyjen perunoiden kera.

Kuvat ja resepti: Sari Spåra

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!