"Herkulliset tapakset ja punaviini on lyömätön yhdistelmä. Pienet käsin syötävät suupalat ja lasillinen viiniä saa hyvälle mielelle ja ajatukset hymähtelemään, ihan joka kerta. Valitsen tapaspöytään yleensä paahdettuja bruschetta-leipiä, chorizo-makkaraa, kanaa, oliiveja, manchego-juustoa, mansikoita ja pähkinöitä. Tällä kertaa perinteisten tapasmakujen lisäksi pöytään katetaan myös parmankinkku-bruschettaa sekä chorizo-kanapyttistä."
- Peggy Thomas
4:lle
Tarvitset:
8 ohutta vaaleaa leipäsiivua
4 parmankinkkusiivua
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
200 g kirsikkatomaatteja
1 dl basilikan lehtiä
1 rkl balsamicoa
sormisuolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
Valmistusohje:
- Leikkaa huuhdellut tomaatit pieniksi kuutioiksi ja hienonna basilikan lehdet.
- Sekoita tomaatit, basilika, balsamico ja 1 rkl oliiviöljyä keskenään.
- Sivele 1 rkl oliiviöljyä leipäviipaleiden päälle ja paahda uunissa 225 °c asteessa muutama minuutti.
- Nosta leivät uunista ja hiero kuorittua valkosipulia leivän pintaan. Puolita Parmankinkun siivut.
- Annostele leipiin kinkun siivut ja täytteet. Ripottele päälle sormisuolaa sekä mustapippuria.
- Koristele leivät basilikan lehdillä.
Resepti: Peggy Thomas