Parmankinkku-bruschetta

Pikkusuolaiset Tapas ja antipasti
Parmankinkku-bruschetta

"Herkulliset tapakset ja punaviini on lyömätön yhdistelmä. Pienet käsin syötävät suupalat ja lasillinen viiniä saa hyvälle mielelle ja ajatukset hymähtelemään, ihan joka kerta. Valitsen tapaspöytään yleensä paahdettuja bruschetta-leipiä, chorizo-makkaraa, kanaa, oliiveja, manchego-juustoa, mansikoita ja pähkinöitä. Tällä kertaa perinteisten tapasmakujen lisäksi pöytään katetaan myös parmankinkku-bruschettaa sekä chorizo-kanapyttistä." 
- Peggy Thomas

4:lle

Tarvitset:

8 ohutta vaaleaa leipäsiivua
4 parmankinkkusiivua
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
200 g kirsikkatomaatteja
1 dl basilikan lehtiä
1 rkl balsamicoa
sormisuolaa ja mustapippuria oman maun mukaan

Valmistusohje:

  1. Leikkaa huuhdellut tomaatit pieniksi kuutioiksi ja hienonna basilikan lehdet.
  2. Sekoita tomaatit, basilika, balsamico ja 1 rkl oliiviöljyä keskenään.
  3. Sivele 1 rkl oliiviöljyä leipäviipaleiden päälle ja paahda uunissa 225 °c asteessa muutama minuutti.
  4. Nosta leivät uunista ja hiero kuorittua valkosipulia leivän pintaan. Puolita Parmankinkun siivut.
  5. Annostele leipiin kinkun siivut ja täytteet. Ripottele päälle sormisuolaa sekä mustapippuria.
  6. Koristele leivät basilikan lehdillä.

Resepti: Peggy Thomas

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!