Vadelma-kuohuviinikakku

Jälkiruoka Marjat ja hedelmät
Vadelma-kuohuviinikakku ja Mumm-samppanja.

Hemmottele äitiä lasillisella kuplivaa ja vadelma-kuohuviinikakulla. Uuniton vadelma-kuohuviinikakku on helppo valmistaa ja sen voi tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottelemaan. Kuohuviini antaa kakun täytteeseen kepeää ilmavuutta ja kakku suorastaan sulaa suussa.

Kakku nautitaan tietenkin ylellisesti kuplivan kera.

Irtopohjainen kakkuvuoka / 21 cm

Kakkupohja

160 g täysjyväkeksejä
80 g voisulaa

  1. Hienonna keksit muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurut voisulaan.
  2. Painele seos piirakkavuoan pohjalle tiiviisti ja nosta vuoka jääkaappiin odottamaan. Valmista täyte.

Täyte

200 g tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 dl vadelmia (esim. pakastevadelma sulatettuna)
2 - 4 rkl tomusokeria oman maun mukaan
1 tl vaniljasokeri
1 dl kuohuviiniä + 1rkl
6 liivatelehteä

  1. Vatkaa kerma. Sekoita tuorejuusto, kerma, vadelmat, kuohuviini ja mausteet keskenään.
  2. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
  3. Purista vesi liivatteista pois. Laita liivatteet sekä 1 rkl kuohuviiniä kattilaan.
  4. Kuuumenna sekoitaen kunnes liivatteet sulaa tasaiseksi.
  5. Anna seoksen jäähtyä. Kaada liivatteet ohuena nauhana täytteen sekaan, hyvin sekoittaen.
  6. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
  7. Nosta kakku jääkaappiin väh. 4 tunniksi, mielellään yön yli.

Koristele oman mielen mukaan esimerkiksi vadelmilla ja tuoreilla yrteillä.

Resepti ja kuva: Peggy Thomas

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!