Herkullinen tumma suklaavanukas on upea jälkiruoka ympäri vuoden. Vanukkaan voit valmistaa jo muutama tunti ennen tarjoilua.
Tarvitset:
3 dl kuohukermaa
2 rkl hunajaa
250 g tummaa suklaata (väh. 60%)
Hyppysellinen gourmet-suolaa
Koristeeksi, mitä ikinä sinun tekee mieli:
Mustikoita, vadelmia tai mansikoita
Hillottuja marjoja
Pähkinöitä
Paahdettua valkosuklaata
Valmistusohje:
- Laita kerma ja hunaja pieneen kattilaan ja lämmitä seosta kunnes se on 80-asteista. Käytä apuna lämpömittaria.
- Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon suklaa sekä suola. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut ja seos on tasaista.
- Laita seos haluamiisi kulhoihin ja laita ne kylmään hyytymään. Anna vanukkaan asettua vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua.
- Tarjoile valitsemiesi lisukkeiden kera.
Resepti: Teemu Laurell