Tuorejuustotäytteinen kranssi valmistuu nopeasti ja ihastuttaa illantujaisissa varmasti. Kranssin sisuksessa maistuu tuoreet yrtit ja se on päällystetty ihanan suolaisilla oliiveilla, kapriksilla sekä aurinkokuivatuilla tomaateilla. Koko komeuden koristaa tuore aromikas rosmariini. Kranssi tarjoillaan tuoreen leivän tai suolaisten keksien kera.
Kranssin koristelussa on vain mielikuvitus rajana, siihen sopii myös upeasti erilaiset antipastot, lihaleikkeleet sekä juustot.
Tarvitset:
200 g ruohosipulituorejuustoa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
kourallinen hienonnettua ruohosipulia
kourallinen hienonnettua basilikaa
kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa
ripaus mustapippuria
Tarvitset myös:
Tuorekelmua
Koristeluun:
2 dl vihreitä oliiveja
2 dl mustia oliiveja
10 aurinkokuivattua tomaattia
1-2 rkl kapriksia
ruukku tuoretta rosmariinia
Lisukkeeksi:
valikoima erilaisia juusto- ja suolakeksejä, leipää
Valmistusohje:
Aloita tuorejuustokranssin valmistus sekoittamalla tuorejuustot, ruohosipuli, basilika, lehtipersilja sekä mustapippurirouhe keskenään. Lado massa pitkulaiseksi pötköksi tuorekelmun päälle ja rullaa se kelmun sisälle. Tasoita ja muotoile massaa varovasti käsin tuorekelmussa ja laita se jähmettymään pakkaseen noin 45 minuutiksi. Ota massa pakasteesta, kuori se tuorekelmusta ja asettele se pyöreään muotoon tarjoiluvadille.
Koristele kranssi vihreillä ja mustilla oliiveilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla, kapriksilla sekä rosmariinin oksilla.
Resepti ja kuva: Heidi Kjellman