Margarita

Aperitiivi
Margarita drinkki

Tarvitset:

Coupe- tai on the rocks -lasi
5 cl tequilaa
2,5 cl triple sec -likööriä
2,5 cl tuorepuristettua limemehua
(tarvittaessa maun mukaan sokerisiirappia)
jäitä
(suolareunusta varten n. 1 dl suolaa, pieni lautanen ja limelohko)

Valmistusohje:

  1. Tee lasiin suolareunus, jos haluat - katso ohje alla. Tämän vaiheen voi hyvin jättää myös välistä!
  2. Mittaa cocktailravistimeen 5 cl tequilaa, 2,5 cl triple sec -likööriä sekä 2,5 cl tuorepuristettua limemehua.
  3. Sekoita lusikalla ja maista - lisää tässä vaiheessa pieni määrä sokerisiirappia, jos pidät makeammasta.
  4. Täytä shaker jäillä, sulje ja ravista 10-15 sekuntia, kunnes shakerin pinta alkaa tuntua kylmältä. Siivilöi drinkki lasiin. Jos käytit on the rocks -lasia, täytä se vielä jäillä. Koristele halutessasi limelohkolla.

 

* Suolareunus

Levitä suolareunuksen tekoa varten suolaa pienelle lautaselle lasin suun kokoiseksi keoksi. Käännä lasin suu alaspäin ja kuljeta limelohkon leikattua hedelmälihaa lasin reunaa pitkin puolikkaan lasin verran niin, että lasin reuna kostuu muutaman millin syvyydeltä. Dippaa kostutettu lasin reuna suolaan. Käännä lasi oikein päin pöydälle ja valmista siihen drinkki.

Miten tehdään klassinen Margarita?
Margaritan voi valmistaa joko coupe- tai on the rocks -lasiin. Kuvassa on the rocks -lasiin tehty Margarita.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!