Castillo de Molina Reserva Pinot Noir 3 l hanapakkaus punaviini.
Valle de Curicó, Chile

Castillo de Molina Reserva Pinot Noir 3 l hanapakkaus

Lisää suosikkeihin

Hinta Alkossa
35,99 €
Ruokasuositukset Rasvainen kala Noutopöytä Pataruoat Pikkusuolaiset Porsas Sienet
Rypäle
Pinot Noir
Väri
Kirkas rubiininpunainen
Tuoksu
Kypsän marjainen, kirsikkaa, herukkaa, puolukkaa, karpaloa, mausteisuutta
Maku
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, tumman kirsikkainen, karpaloinen, mausteinen, kevyen tamminen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Chile
Alue
Valle de Curicó
Tuottaja
Viña San Pedro
Vuosikerta
2018
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko
Pullokoko 300 cl
Alkoholia 14 %
Pakkaustyyppi
Hanapakkaus
Vihreät & eettiset ominaisuudet
Paikallinen ekosertifiointi Sopii vegaaneille
Litrahinta
12,00 €/l
Alkon tuotekoodi
469248
EAN
7804300130336
SKU
146537
Pulloja / laatikko
4 kpl
Sokeripitoisuus 2 g/l
Täyteläisyysaste
Keskitäyteläinen
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Viinilehden LÖYTÖ! 

Castillo de Molina Reserva Pinot Noir 2018 hanapakkaus on Viinilehden Löytö -viini. Tämä tarkoittaa, että hinta-laatusuhde on erittäin korkea ja viini on kuluttajalle löytö! Viini sai 4 tähteä ja on harmoninen, laadultaan erinomainen. 

Viini on myös vegaaninen, sekä vastuullinen sillä viinillä on kestävän kehityksen sertifiointi. Viini on hyvin monipuolinen ruokaviini ja sopii niin kasviskuorien, grilliruokien, pataruokien, vaalean lihan ja rasvaisen kalan seuraksi. Viini on myös oiva valinta pitopöytään ja kesäiselle piknikille. 
 

Viininviljely ja valmistus

Rypäleet runsasmakuiseen Castillo de Molina Reserva Pinot Noir -punaviiniin tulevat Curicón laaksosta. Alueella vallitsee välimerellinen ilmasto ja maaperä on hyvin vettä läpäisevää vanhaa vesijättömaata. Pienissä puusammioissa tapahtuvan alkoholikäymisen jälkeen viiniä uutetaan vielä kahdesta kolmeen viikkoon aromin ja värin saamiseksi. Tämän jälkeen viini siirretään amerikkalaisiin tammitynnyreihin kypsymään 12-16 kuukauden ajaksi. Pehmeiden, kypsien tanniinien ympärille rakentuu tammen värittämä, harmoninen ja täyteläinen kokonaisuus.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Ihastuttava tuttavuus nautittavaksi pitkään haudutetun, runsasyrttisen pataruoan kanssa, riistalintujen ja juustojen kera. Myös paistettu tai grillattu vaalea liha toimii tälle viinille. Kokeile myös savulohelle ja pastaruoille.

Viinin ideaalinen tarjoilulämpötila on 14-15 astetta ja se voidaan nauttia heti.

Sopii vegaaneille

Kaikki Castillo de Molina -viinit sopivat myös vegaaneille. Alkon valikoimasta löytyy neljä eri Castillo de Molina Reserva -sarjan viiniä 75 cl:n lasipullossa: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Sauvignon Blanc ja Chardonnay. Näistä Cabernet Sauvignon ja Pinot Noir löytyvät myös riittoisissa 3 litran hanapakkauksissa.

Castillo de Molina

Castillo de Molina oli Viña San Pedron ensimmäinen premium-viinisarja, omistautuen laatuun ja innovaatioihin. Tänä päivänä Castillo de Molina on saavuttanut näkyvän aseman maailmalla Chilen parhaiden viinien joukossa. Heidän visionsa on etsiä juuri oikeaa kasvupaikkaa jokaiselle rypälelajikkeelle ja näin tuoda jokaisen rypäleen parhaat ominaisuudet esille. Casablancasta tulee parhaat Chardonnayt ja viileästä Elquin laaksosta herkullisin Sauvignon Blanc, kun taas Rapelin laaksossa viljellään parhaat Cabernet Sauvignon -rypäleet ja Curicón laakson viileillä tasangoilla tehdään upeaa Pinot Noir -viiniä.

Castillo de Molinan laatuviinit ovat voittaneet monia kansainvälisiä palkintoja, mutta menestystä on tullut rutkasti myös Suomessa. Castillo de Molina on ainoa viinibrändi, joka on voittanut Vuoden Viinit -kilpailun sekä puna- että valkoviinillä (Pinot Noir vuonna 2014 ja Sauvignon Blanc vuonna 2016). Lisäksi Castillo de Molina on ainoa chileläinen viinibrändi, joka on voittanut Vuoden Viinit -kilpailun sen 20-vuotisen historian aikana.

Castillo de Molinan kansainväliset sivut

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group, johon Castillo de Molina kuuluu, on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian- ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. Talon motto onkin: "We respect and honor our people and our land."

VSPT Wine Group

Paikallinen ekosertifiointi

VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viininviljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden- ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Certified Sustainable Wine of Chile

 

Biokaasulaitos

Viña San Pedro on maailman ensimmäinen viinintuottaja, jolla on oma biokaasulaitos. Se kattaa viinitalon kokonaissähköntarpeen ja tuottaa 60 % koko VSPT Wine Groupin sähköntarpeesta. Biokaasulaitos käyttää raaka-aineena viinintuotannosta jäänyttä biojätettä, joka muutetaan biokaasuksi ja loput rypäleiden biojätteet kuljetetaan viinitarhoille lannoitteeksi. Näin saadaan pienennettyä hiilijalanjälkeä sekä parannettua jätehuoltoa. Alla oleva video kertoo lisää biokaasulaitoksesta.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!