Ruokasuositukset Voimakkaat juustot Maksa Mausteiset makkarat Nauta Riista Tapas ja antipasti
Rypäle
Sangiovese
Väri
Syvä rubiininpunainen
Tuoksu
Intensiivinen, tummia marjoja, tupakkaa, lakritsia
Maku
Täyteläinen, kehittynyt, tummaa kirsikkaa, kypsää karpaloa, pitkä elegantti jälkimaku
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Italia
Alue
Radda in Chianti, Siena, Toscana
Tuottaja
Castello di Albola
Vuosikerta
2016
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 13,5 %
Laatuluokitus
Chianti Classico DOCG
Hintaryhmä
noin 24 €
EAN
8002235646659
SKU
606191
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Sokeripitoisuus 2,8 g/l
Täyteläisyysaste
Täyteläinen
Rypäleosuudet
95% sangiovese, 5% Canaiolo
* asiakaspalvelu@pernod-ricard-finland.com

Viininviljely ja valmistus

Rypäleet on kerätty käsin ja valmistettu kahdeksan eri viinitarhan parhaista sangiovese rypäleistä Castello di Albolan alueella. Viini käytetään kuorien kanssa noin kolmen viikon ajan. Kun malolaktinen käyminen on loppunut, viini siirretään tammitynnyreihin kypsymään. Tynnyreistä 40% on Allier tammea ja loput 60% perinteistä Slavonina tammea. Viiniä kypsytetään 14 kuukautta tammessa ja 18 kuukautta pullossa.

Ruokasuositus ja viinin tarjoilu

Viini sopii hyvin klassisten tomaattipohjaisten pastojen kanssa, punaisen lihan, paistin, riistan ja kypsytettyjen juustojen seuraksi.

Viini on valmis nautittavaksi, mutta sitä voidaan varastoida vielä 20 vuotta. Tarjoilulämpötila noin 18 astetta.

Castello di Albola

Toscanan sydämessä, Sienan provinssissa sijaitsevan Castello di Albolan viinitilan historia liittyy vahvasti maakunnan viinikulttuurin kehittymiseen. Alueen ensimmäiset viininviljelijät olivat yli 2000 vuotta sitten alueella asuneet etruskit. Toscanan ehkä tunnetuin viini on pääasiassa Sangiovese-lajikkeesta valmistettava Chianti. Viinintuotanto Chiantin alueella alkoi 1200-luvulta, jolloin Firenzen eteläpuolisilta metsien reunustamilta rinteiltä kaupunkiin tuotiin punaviinejä, jotka saivat suuren suosion aristokraattien keskuudessa. Firenze eli tuohon aikaan loistokasta aikaa - se oli Italian pankkimaailman keskus ja siellä asuvat tieteen, taiteen ja talouselämän vaikuttajat. Chiantin viinialue alkoi niittää mainetta 1400-luvulla muuallakin Italiassa, mutta vasta vuonna 1716 alue rajattiin tarkasti.

Viinintekijä Alessandro Gallon tavoitteena on tuottaa Castello d’Albolan viinitilalla elegantteja ja kasvualuetta peilaavia Chianti Classico -punaviinejä. Viinitilan merkittävin rypälelajike on Sangiovese. Chianti Classicon maaperä on kivikkoista liuskekiveä ja tarjoaa Sangioveselle parhaan mahdollisen kasvuperän. Chianti Classicon viinitarhat ovat viileämpiä ja viini huomattavasti hienostuneempaa kuin muilla Chiantin alueilla. Sangiovese viihtyy aurinkoisilla rinteillä, joilla köynnökset voivat kylpeä auringossa. Liian korkealle istutetut Sangiovese-köynnökset tuottavat karvaita ja raa’an hapokkaita punaviinejä.

www.albola.it/

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!