Ruokasuositukset Aperitiivi Vähärasvainen kala Pasta ja pizza Salaatit ja kasvisruoka Tapas ja antipasti Äyriäiset
Rypäle
Pinot Grigio
Väri
Kirkas oljenkeltainen
Tuoksu
Kypsää hedelmää, omenaa, sitruunaa, akaasiapuuta, yrttejä
Maku
Kuiva, raikas, vihreä omenainen, yrttinen, mineraalinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Italia
Alue
Friuli
Tuottaja
Ca'Bolani
Saatavuus
Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 13 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
Friuli DOC Aquileia
Hintaryhmä
noin 14 €
EAN
8002235216050
SKU
607084
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 2,3 g/l
Rypäleosuudet
Pinot Grigio 100%

Viininviljely ja valmistus

Viinirypäleet kasvavat Friulin eteläosassa Aquileian alueella, josta ne kerätään ja puristetaan hellävaroen. Rypälemehu käytetään valikoiduilla hiivoilla kontrolloidussa 18-20 asteen lämpötilassa, jotta rypäleiden hedelmällisyys ja aromit saadaan säilytettyä.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii loistavasti aperitiiviksi sekä herkullisten alkupalojen, täytetyn pastan sekä kala-, äyriäis ja kasvisruokien kanssa.

Viini on valmista nautittavaksi ja suositellaan tarjoiltavaksi 10-12 asteen lämpöisenä.

Ca'Bolani

Ca'Bolani sijaitsee Cervignano del Friulissa, Aquileia DOC laatuluokituksen sydämessä, eteläosassa Friuli-Venezia Giuliaa. Alueella on viljelty viiniä jo Rooman valtakunnan aikana. Aquileia sijaitsee Adrianmeren ja Alppien välissä, jonka ilmasto ja maaperä ovat kuin tehty viininvalmistukseen. Mereltä puhaltavat tuulet viilentävät kuumaa kesäpäivää ja Alpit suojaavat sekä mahdollistavat huomattavat lämpötilan vuorokausivaihtelut. Maaperä koostuu sora kerrostumista, tummasta savesta ja hiekasta. Alue on ollut aiemmin meren peitossa, jonka vuoksi maaperä on hyvin mineraalipitoinen. Luonto on monimuotoista ja Ca'Bolanin puutarhamaista viinitarhalaaksoa suojaavat näyttävästi 999 sypessipuuta.

Ca'Bolanilla on 550 ha viinitarhoja, josta suurin osa on valkoisia rypäleitä, kuten alueelle on tyypillistä. Friulin valkoviinit ovat tunnettuja maailmanlaajuisesti korkeasta laadusta ja Ca'Bolani on alueen johtava viinitalo. Päärypälelajikeet ovat: Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Pinot Bianco, Friulano, Traminer ja Glera (Prosecco).

www.cabolani.it/

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!