Hinta Alkossa
12,20 €
Ruokasuositukset Vähärasvainen kala Kana, Kalkkuna Salaatit ja kasvisruoka Seurustelu
Rypäle
Sauvignon Blanc
Väri
Vaalea oljenkeltainen, hieman vihertävä
Tuoksu
greippinen, raparperinen, kevyen passionhedelmäinen, herukanlehtinen
Maku
Kuiva, erittäin hapokas, greippinen, raparperinen, kevyen passionhedelmäinen, herukanlehtinen, raikas
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Uusi-Seelanti
Tuottaja
Brancott Estate
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 9 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Hintaryhmä
0
Litrahinta
16,13 €/l
Alkon tuotekoodi
551787
EAN
9414024408185
SKU
607114
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 8 g/l

Viinistä

Brancott Estate Flight Sauvignon Blanc on 100 % Sauvignon Blanc -rypäleen viini, ja rypäleet poimitaan Marlboroughin alueelta. Alkoholipitoisuus on luontaisesti matalampi, vain 9 %, koska rypäleet poimitaan normaalia aikaisemmin, maaliskuun alussa. Kuivan, raikkaan ja erittäin hapokkaan valkoviinin tuoksussa ja maussa löytyy greippiä, raparperia, kevyttä passionhedelmää ja herukanlehteä.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii hyvin vaalean kalan, äyriäisten, sushin, kasvisruokien ja kanaruokien seuraksi. Viini on myös hyvä aperitiivi. Viini on valmista nautittavasksi ja parhaimmilaan viilennettynä 8-10 asteiseksi.

Brancott Estate

Vuonna 1934 perustettu Brancott Estate on Uuden-Seelannin johtavia viinintuottajia ja se oli ensimmäinen kaupallisesti toimiva viinintuottaja Marlboroughin alueella. Ja pioneeri se oli myös vuonna 1975, kun se aloitti Sauvignon Blanc -rypäleiden viljelyn Marlboroughin alueella vastoin yleistä mielipidettä, jonka mukaan alue oli liian kylmä rypäleiden kasvatukseen. Viinitalo kuitenkin uskoi alueeseen ja sen mahdollisuuksiin ja kun vuonna 1979 sen ensimmäiset Marlborough Sauvignon Blancit tulivat markkinoille, tuli viineistä heti kansainvälinen ilmiö. Ilmiönä ne ovat pysyneet siitä asti. Sittemmin Brancott Estate istutti myös ensimmäisen Pinot Noir -köynnöksen Marlboroughin alueelle.

https://www.brancottestate.com/en

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!