Ruokasuositukset Grilliruoka Nauta Pasta ja pizza Tapas ja antipasti
Rypäle
Primitivo
Väri
Syvä tummanpunainen, jossa hieman violettiä
Tuoksu
Luumua, kirsikkahilloa, vaniljaa, kanelia
Maku
Keskitäyteläinen, hilloinen, kypsän hedelmäinen, pehmeä, tasapainoinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Italia
Alue
IGT Salento
Tuottaja
Casa Vinicola Zonin
Saatavuus
Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 13,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
Salento IGT
Hintaryhmä
11-12 €
EAN
8002235009324
SKU
606192
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Sokeripitoisuus 2,7 g/l
Täyteläisyysaste
Keskitäyteläinen
Rypäleosuudet
75% Primitivo, 25% Malvasia Nera

Viininvalmistus

Rypälemehu käytetään terästankeissa kontrolloidussa lämpötilassa noin viikon ajan. Tämän jälkeen viiniä liotetaan kuorien päällä vielä seitsemän päivää, jonka ansiosta väri- ja makumaailma kasvavat ja voimistuvat. Viini kypsyy kolme kuukautta terästankeissa ennen pullotusta.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii hyvin antipastolle ja tapaksille, sekä paistetun tai grillatun punaisenlihan kanssa.

Viini on valmis juotavaksi nyt.

Masseria Altemura

Masseria Altemura sijaitsee Apulian sydämessä, Salenton niemimaalla, puolessa välissä Joonianmerta ja Adrianmerta. Viininviljelyyn alue soveltuu erityisen hyvin ainutlaatuinen maaperän, jota hallitsevat valkoiset kalkkikivet ja Salennon punainen maa, poikkeuksellisen valon, kahden meren ja raikkaiden tuulien ansiosta.

Viinitila on kokonaisuudessaan 270 ha laajuinen, kattaen alkuperäisen historallisen masserian eli maatilan, viinitilan, viinitarhat ja oliiviviljelmät. Päärypäleinä ovat Primitivo ja Fino, mutta myös muita alueen alkuperäisiä rypäleitä viljellään, kuten Negroamaro, Aglianico ja Falanghina. Kaikki Masseria Altemuran puna-, valko ja kuohuviinit ovat valmistettu omista rypäleistä, omalla viinitilalla.

Apulia sijaitsee Kaakkois-Italiassa ja on saapasvaltion vanhimpia viinintuotantoalueita. Maakunta on tänä päivänä Italian toiseksi suurin viinintuottaja ja Apulian viinitarhat levittäytyvät yli 85 000 hehtaarin kokoiselle alueelle. Italian saappaankärjessä tuotetut viinit ovat kärsineet massaviinien maineesta, mutta tänä päivänä Apuliassa tuotetaan myös laadukkaita ja persoonallisia viinejä perinteisistä sekä kansainvälisesti tunnetuista lajikkeista. Alueella on eriomaiset edellytykset tuottaa laatuviinejä ja tämän tosiseikan ovat huomanneet monet tunnetut italialaiset viiniyritykset. Ilmastoltaan Apulia on kuumaa viininviljelyaluetta. Lämpimän ilmaston vuoksi alueella tuotetaan lähinnä tummia ja rustiikkeja punaviinejä.

Tila siirtyi Zoninin omistukseen 2000-luvulla.

www.masseriaaltemura.it/

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!