Ruokasuositukset Aperitiivi Rasvainen kala Kana, Kalkkuna Pasta ja pizza Salaatit ja kasvisruoka Äyriäiset
Rypäle
Fiano, Moscato
Väri
Kirkas oljenkeltainen
Tuoksu
Persikkaa, greippiä, sitruunan kuorta, appelsiinin kukkaa, jasmiinia
Maku
Kuiva, eloisa, raikas, aromaattinen, hedelmäinen, kukkainen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Italia
Alue
IGT Salento
Tuottaja
Casa Vinicola Zonin
Saatavuus
Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 12,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
Salento IGT
Hintaryhmä
11-12 €
EAN
8002235009348
SKU
607154
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 6,6 g/l
Rypäleosuudet
75% Fiano, 25% Moscato

Viininviljely ja valmistus

Rypäleet kasvavat Brindisin maakunnassa, Salenton niemimaalla. Kun rypäleet on poimittu, ne puristetaan hellävaroen ja rypälemehu käy terästankeissa 17 asteen lämpötilassa 5-6 päivää. Viiniä kypsytetään 3 kuukautta terästankeissa ennen pullotusta.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Loistava aperitiivi ja ruokaviini, etenkin simpukoille, pastalle ja grillatulle kalalle sekä valkoiselle lihalle.

Viini on valmis nautittavaksi ja parhaimmillaan tarjoiltuna 10-12 asteisena. 

Masseria Altemura

Masseria Altemura sijaitsee Apulian sydämessä, Salenton niemimaalla, puolessa välissä Joonianmerta ja Adrianmerta. Viininviljelyyn alue soveltuu erityisen hyvin ainutlaatuinen maaperän, jota hallitsevat valkoiset kalkkikivet ja Salennon punainen maa, poikkeuksellisen valon, kahden meren ja raikkaiden tuulien ansiosta.

Viinitila on kokonaisuudessaan 270 ha laajuinen, kattaen alkuperäisen historallisen masserian eli maatilan, viinitilan, viinitarhat ja oliiviviljelmät. Päärypäleinä ovat Primitivo ja Fino, mutta myös muita alueen alkuperäisiä rypäleitä viljellään, kuten Negroamaro, Aglianico ja Falanghina. Kaikki Masseria Altemuran puna-, valko ja kuohuviinit ovat valmistettu omista rypäleistä, omalla viinitilalla.

Apulia sijaitsee Kaakkois-Italiassa ja on saapasvaltion vanhimpia viinintuotantoalueita. Maakunta on tänä päivänä Italian toiseksi suurin viinintuottaja ja Apulian viinitarhat levittäytyvät yli 85 000 hehtaarin kokoiselle alueelle. Italian saappaankärjessä tuotetut viinit ovat kärsineet massaviinien maineesta, mutta tänä päivänä Apuliassa tuotetaan myös laadukkaita ja persoonallisia viinejä perinteisistä sekä kansainvälisesti tunnetuista lajikkeista. Alueella on eriomaiset edellytykset tuottaa laatuviinejä ja tämän tosiseikan ovat huomanneet monet tunnetut italialaiset viiniyritykset. Ilmastoltaan Apulia on kuumaa viininviljelyaluetta. Lämpimän ilmaston vuoksi alueella tuotetaan lähinnä tummia ja rustiikkeja punaviinejä, mutta myös herkullisia valkoviinejä.

Tila siirtyi Zoninin omistukseen 2000-luvulla.

www.masseriaaltemura.it/

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!