Zonin Rosé 1821 Prosecco Brut - trendikäs roseeprosecco nyt Alkon vakiovalikoimassa

Zonin Rosé 1821 Prosecco Brut - trendikäs roseeprosecco nyt Alkossa
25.02.2021

Zonin Rosé 1821 Prosecco Brut yhdistää kaksi tämän hetken suosituinta viinitrendiä: Proseccon ja roseeviinin. Prosecco Rosé on tämän hetken kuumin puheenaihe, sillä aiemmin Proseccoa ei ole saanut valmistaa roseena.

Nyt se on mahdollista, ja Italian myydyimmän Proseccon valmistajan Zoninin roseeprosecco, Zonin Rosé 1821 Prosecco Brut, on nyt saatavilla Alkosta.

Tämän trendikkään roseeproseccon suosio siivitti uutuusviinin Alkon vakiovalikoimaan. Löydät nyt viinin yhä useamman Alkon hyllyltä.

Zonin Rosé 1821 Prosecco Brut - kuiva roseeprosecco tapaksille ja äyriäisille

Zonin Rosé 1821 Prosecco Brut on makuprofiililtaan Brut, joka on kuivin mahdollinen prosecco-tyyli. Prosecco Roséta valmistetaan myös Extra Dry -makutyyppiin, missä on nimestään poiketen hieman enemmän makeutta kuin Brut-makutyypin Proseccossa.

Makuprofiililtaan Zonin Rosé 1821 Prosecco Brut on keskihapokas ja sen raikkaus tekee viinistä erinomaisen aperitiivin tai maljajuoman, ja se sopii seurusteluun sellaisenaan. Viini toimii hyvin myös äyriäisruokien tai tapasten kumppanina.

Miksi Proseccoa ei ole voinut ennen valmistaa roseena?

Aiemmin Italian lainsäädäntö on määritellyt, että Proseccoksi saa kutsua kuohuviiniä, jossa on käytetty vain Glera-rypälelajiketta, joka on vaalea rypäle. Tämän vuoksi ennen Prosecco ei ole voinut olla roseeta.

Nyt Italian lainsäädännön muuttuessa Prosecco saa sisältää Gleran lisäksi myös tummaa Pinot Nero (Pinot Noir) -rypälettä, jolloin Proseccosta on mahdollista valmistaa myös kaunista, vaaleanpunaista roseekuohuviiniä. Glera-rypäleen on edelleen oltava Proseccon pääosassa, ja sitä on oltava viinissä vähintään 85 %. Pinot Noiria saa taas olla enintään 15 %.

Samppanjanvalmistuksessakin käytettävä Pinot Noir -rypäle tuo raikkaaseen Proseccoon ryhdikkyyttä.

Ferrarinkin suunnitellut Pininfarina pullon muodon taustalla

Tulevaa 200-vuotisjuhlavuotta ennakoiden Zonin on lanseerannut ikonisen Prosecconsa uniikissa uudistuneessa pullossa, jonka on suunnitellut Italian merkittävimpiin designtaloihin kuuluva Pininfarina. Se tunnetaan suunnittelutyöstään muun muassa Alfa Romeolle, Ferrarille ja Maseratille. Sekä perinteinen Zonin Prosecco Brut Cuvée että Zonin Rosé 1821 Prosecco Brut ovat nyt molemmat saatavilla tässä tyylikkäässä design-pullossa.

Pullon tunnistaa sen halki kulkevasta hienovaraisesta, tarkkuutta ja satojen vuosien tietotaitoa symboloivasta pystylinjasta sekä osallisuutta, ihmisyyttä ja yhteisyyttä symboloivasta pyöreästä etiketistä.

Saatavilla Alkon vakiovalikoimasta kauniissa lahjapakkauksessa

Zonin Rosé 1821 Prosecco Brut on saatavilla Alkon vakiovalikoimasta. Tuote on tyylikäs lahja viini- tai design-trendejä seuraavalle viininystävälle.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!