Ympäristöystävällisemmin tuotetut juomat

Gato Negro Moscato, Winemalia White Blend, Castillo de Molina Appassimento ja Elixio Cabrenet Sauvignon -viinipullot.
04.06.2022

Kokosimme suosituksia helpottamaan ympäristöystävällisempiä viini- ja juomavalintoja: uusia viinejä, luomuviinejä sekä ympäristöystävällisemmin tuotettuja ja pakattuja juomia.

Yhä useampi meistä haluaa tehdä ympäristöystävällisiä valintoja juomaostoksilla. Ostopäätöksillämme vaikutamme vastuullisesti tuotettujen juomien määrään. Mitä useammin valitsemme ympäristöystävällisemmän viinin, sitä enemmän niiden tarjonta kasvaa.

Sivuiltamme löydät kymmeniä ekosertifioituja viinejä, luomutuotteita, vegaaniseen ruokavalioon sopivia viinejä ja muita alkoholeja sekä ympäristöystävällisemmin pakattuja juomia.

Vihreää kesää!

Uusia ekosertifioituja viinejä

Alkossa ympäristöystävällisemmät juomat tunnistaa Vihreä valinta -merkistä. Se kertoo tuottajan sitoutumisesta ympäristötyöhän ja kestävään kehitykseen. Vihreä Valinta -symbolilla viestitään esimerkiksi hiilineutraalisuudesta, kestävän kehityksen sertifioinnista, ympäristövastuullisesta pakkauksesta, luomusta ja vegaanisuudesta.

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group noudattaa ympäristöystävällisiä käytäntöjä. Sen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Viña San Pedro on myös maailman ensimmäinen viinintuottaja, jolla on oma biokaasulaitos. Raaka-aineena se käyttää viinituotannosta jäänyttä biojätettä ja kattaa viinitalon kokonaissähköntarpeen ja tuottaa 60 % koko VSPT Wine Groupin sähköntarpeesta.

Hanapakkaus on ympäristöystävällisin

Hanapakkauksen ilmastovaikutus verrattuna muihin viinipakkauksiin on pienin. Alkon teettämän tutkimuksen mukaan pakkausmateriaaleilla on isoja eroja: hanapakkauksen ilmastovaikutus on noin 70 g CO2e/l, kun se kartonkipakkauksella on 85 g CO2e/l ja perinteisellä lasipullolla 675 g CO2e/l. 

Saman tutkimuksen mukaan pullotetuissa viineissä kaikkein ilmastoystävällisin pakkaustapa on PET-muovipullo. Sen hiilijalanjälki on vain 36 % perinteisen lasipullon hiilijalanjäljestä. Kevyen lasipullon hiilijalanjälki on noin 22 % pienempi kuin perinteisen lasipullon.

Jacob's Creek käyttää uusiutuvaa energiaa

Jacob's Creek -viinitalo on Australian ensimmäinen suuri viinitalo, joka käyttää 100 % uusiutuvaa energiaa. Jacob's Creek-viinien tuottamiseen käytettävä energia on peräisin auringosta ja tuulesta.

Suomalaista hiilineutraalisti

Oma Turun Artukaisissa sijaitseva tehtaamme on hiilineutraali. Siellä tehdään monia suomalaisten suosimia juomabrändejä kuten Valkia-kuohuviinejä ja -liköreitä, Swing-siidereitä ja -lonkeroita, Nordfors-siidereitä, legendaarista Carilloa, Lapponia-liköörejä, Chymos-marjaviinejä, glögejä sekä väkeviä alkoholeja. Tehdas toimii nyt 100 % uusiutuvalla energialla ja saanut tunnustusta kansainvälisessä Green Awards- kilpailussa vuonna 2019, jossa palkittiin yrityksiä juoma-alan kestävää kehitystä konkreettisesti edistävistä teoista.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!