Vivahteikkaat ja ryhdikkäät kuohuviinit

Brancott Estate Sauvignon Blanc Brut on hyvä rapuviini
Kuva: Heidi Kjellman.
27.07.2021

Kun kilistellään kuohuvalla on etenkin silloin hymy herkässä, kun lasissa kuplii ja helmeilee juotava, joka saa makunystyrät hyräilemään ja ilahduttaa jo pelkällä ulkonäöllään. Moni etsii kuohuviineistä monimuotoisuutta ja persoonallista luonnetta, myös johdonmukaisuus ja makuprofiilin selkeys ovat arvostettuja piirteitä. Kesäiseen vuodenaikaan sopiva raikkaus ja hedelmäisyys ovat useimmille sangen tervetulleita ominaisuuksia. Tässä esiteltävät kaksi kuohuviiniä sopivat mainiosti iloista juhlatunnelmaa luoviin kesämaljoihin sekä ruokajuomiksi vaikka läpi aterian.

Gisselbrecht Crémant d'Alsace Blanc de Noirs Brut

Alsacen perinteikkäällä viinialueella Ranskassa viinejä valmistavan Gisselbrechtin perheen kuohuviini on laadukas ja taiten valmistettu. Hedelmäinen tuoksu houkuttelee maistamaan, ja se kannattaa. Luvassa on kuivan hedelmän, mausteisuuden, paahteisuuden sekä hallitun hapokkuuden elämyksiä, jotka täydentyvät runsaiden pienien kuplien ilotulitukseen. Nautinnon kruunaa hennon paahteinen jälkimaku, jossa on läsnä hiljalleen hiipuva hedelmäisyys.

Gisselbrecht Crémant d'Alsace Blanc de Noirs Brut on valmistettu Pinot Noir -rypäleistä. Yhtenä maailman arvostetuimpana pidetty rypälelajike tuoksuu ja maistuu upeasti tässä kuohuviinissä. Viinin valmistamisessa hyödynnetään method traditionel -menetelmää, jonka myötä viinin kuplista tulee erityisen hienorakenteisia ja pieniä. Ne myös asettuvat viiniin erinomaisesti. Tämä lisää yhdessä muiden ominaisuuksien kanssa viiniin tyylikästä ja puhdaspiirteistä luonnetta.

Lohiceviche ja kuohuviini

Ruokapöydässä Gisselbrecht Crémant d'Alsace Blanc de Noirs Brut -kuohuviini viihtyy erityisesti kala- ja äyriäisruokien sekä sushin ja sashamin kumppanina. 

Nauti Gisselbrecht Crémant d'Alsace Blanc de Noirs Brut hyvien ystävien seurassa tai vaikka vain itseksesi, nautintoon keskittyen. Kummin päin vain, tämän viinin toivotat mieluusti tervetulleeksi pöytääsi. 

Brancott Estate Sauvignon Blanc Brut

Tämä tuttavuus on raikkaan sitruunainen, erittäin kuiva ja hapokas kuohuviini, jossa maistuvat karviaiset, raparperi, vihreät yrtit ja herukat. Uuden Seelannin Marlboroughin alueen Sauvignon Blanc -rypäleistä valmistettu pirteä juotava sopii moniin tilanteisiin. Kuplia on reilusti ja ne tekevät viinistä ryhdikkään ja luonteikkaan.

Bracott Estaten viiniviljelmiä, taustalla vuoria

Brancott Estate Sauvignon Blanc Brutin valmistanut Brancott Estate on Uuden-Seelannin tärkeimpiä viinintuottajia ja Marlboroughin alueen ensimmäinen alan toimija. Se on ennättänyt kerryttää pitkät perinteet viininvalmistajana – perustettiinhan se jo vuonna 1934. Mainetta Brancott Estate on hankkinut juuri Sauvignon Blanc -rypäleistä valmistetuilla viineillä; ne tekivät todellisen läpimurron vuonna 1979 ja ovat nauttineet kansainvälistä arvostusta siitä lähtien. Tämä kuohuviini on ehdottomasti hankkimisen arvoinen. Nouda sinäkin omasi ruokapöytään, juhliin tai vaikkapa kesäisen visiitin tuliaispulloksi!

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!