Vinkit uuteen vuoteen – sopiva kupliva joka kukkarolle

Uuden vuoden kuohuviinit - kuohuviini joka kukkarolle
12.12.2020

Kuva: Sari Spåra

Suomalaiset ottavat uuden vuoden vastaan iloisesti kuplivien kuohuviinien kera. Vuoden viimeisellä viikolla kuohuviinien myynti kasvaa Alkossa sadoilla prosenteilla tavalliseen viikkoon verrattuna, joten juhlaillan kuohuvien hankintaa ei kannata jättää viime tippaan.

Valitsimme sinulle yhdeksän varmaa vinkkiä: kuusi kuohuviiniä ja kolme maailman parhaista samppanjoista. Ne kaikki sopivat sellaisenaan alkumaljaksi, koko illan juhlajuomaksi ja toimivat mainiosti myös uuden vuoden tarjoiltavien seurana.

UUDENVUODEN SAMPPANJAT

Luksussamppanja design-pullossa Perrier-Jouët Belle Epoque Brut

Perrier-Jouëtin kellarimestari Hervé Deschamps kuvaa Belle Epoque 2011 vuosikertaa seuraavasti: "A wonderfully harmonious vintage displaying invigorating freshness and a fine balance of smoothness and acidity, liveliness and refinement in perfect harmony." Talon tyylin ja persoonallisuuden takana on runsas Chardonnayn käyttö, joka antaa viinille eleganttia keveyttä ja raikkautta.

Pullo syntyi vuonna 1902, kun Art Nouveau -lasimestari Émile Gallé suunnitteli kauniit emaloidut anemonet. Malli oli unohduksissa talon kätköissä 1960-luvun lopulle asti, jolloin se tuotiin uudestaan markkinoille Belle Epoque -samppanjan lanseerauksen yhteydessä. Upea juhlakauden maljajuoma!

Elegantti Perrier-Jouët Grand Brut

Elegantti, sitruksisen raikas ja hienostuneen paahteinen Perrier-Jouët Grand Brut sopii juhlaan kuin juhlaan. Tyylikäs samppanja on ruokahalua herättelevä aperitiivi, mutta myös juhlava ruokajuoma vaikka läpi aterian. Perrier-Jouët Grand Brut on ihanteellisen kevyt ja elegantti malja toivottamaan uuden vuoden tervetulleeksi.

Tyylikäs G.H. Mumm Cordon Rouge Champagne Brut

Kansainvälisissä kilpailuissa lukuisilla kultamitaleilla palkittu ja yhdeksi maailman parhaista samppanjoista kruunattu G.H. MUMM Cordon Rouge Brut on itse oikeutettu suurten juhlien maljajuoma. Helposti lähestyttävä samppanja on kuiva, raikkaan hapokas ja tasapainoinen. Tyylikäs valinta uuden vuoden juhlintaan. Tunnistat sen helposti punaisesta poikkiraidasta.

UUDENVUODEN KUOHUVIINIT:

Tyylikäs Gisselbrecht Cremant d'Alsace Blanc de Noirs Brut

Gisselbrecht Blanc de Noirs Brut Ranskan Alsacesta on elegantti kuohuviini, joka on valmistettu vain tummakuorisista Pinot Noir -rypäleistä. Sen maku on kuiva, hedelmäinen ja elegantti ja siitä löytyy myös hentoa paahteisuutta. Tyylikäs malja- ja seurustelukuohuviini sekä erinomainen valinta uuden vuoden kala- ja äyriäisruokien seuraan.

Taattua laatua Campo Viejo Cava Brut Reserva

Cavan ystävien mieleen on eloisat kuplat sisältävä laatucava Campo Viejo Cava Brut Reserva. Maultaan tämä erittäin kuiva kuohuviini on sitruksinen ja hedelmäinen. Mutkaton valinta rennompaan seurusteluun sekä pikkusuolaisten, esimerkiksi tapasten, kyytipojaksi sekä kevyitä herkkuja sisältävään uuden vuoden buffet-pöytään. ”Enemmän kuin hintansa arvoinen”, toteaa Viinistä Viiniin 2017 –opas.

UUDENVUODEN ROSEEKUOHUVIINIT:

Provence-tyylinen uutuus Jacob's Creek Le Petit Rosé Brut Cuvée

Australialainen Jacob's Creek Le Petit Rosé Brut Cuvée on saanut vaikutteensa Provencesta, ja onkin nimetty ranskalaisittain "pieneksi roseeksi". Tyylikäs, hieman mausteinen ja mansikkainen roseekuohuviini sopii erinomaisesti uuden vuoden juhlaan.  

Kotimainen kuohuviini Valkia Mustikkainen

Turussa kotimaisista valkoherukoista ja mustikoista valmistettu tyylikäs kuohuviini on mitä mainioin valinta uuden vuoden juhlintaan. Puolikuivan Valkian maussa raikkaat suomalaiset valkoherukat saavat kumppanikseen lempeän mustikan hienoisen vivahteen. Hyvä valinta myös uuden vuoden jälkiruokien seuraan.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!