Piknik-vinkki: Zonin Prosecco Organic ja täytetyt croisantit

Piknik-vinkki: Zonin Prosecco Organic ja täytetyt croisantit
12.06.2020

Kesällä ruokailut voi siirtää ulkotiloihin. Piknik onnistuu niin omalla pihalla, mökkirannassa kuin puistossakin. Juhlista kesän piknikiä Zonin Prosecco Organic Extra Dry -proseccolla, joka on saatavilla kätevässä 37,5 cl pullossa.

Zonin Prosecco Organic Extra Dry on kuiva, hedelmäinen ja raikas luomuprosecco Italiasta. Kätevän pakkauksen ansiosta se soveltuu pienemmänkin porukan piknikille. Tarjoile viini sellaisenaan tai ruokajuomana esimerkiksi tapasten, rasvaisen kalan, runsaiden salaattien ja kasvisruokien kanssa.

Tästä artikkelista löydät Sweet Food O'Mine -Sarin herkullisten täytettyjen croissantien ohjeen, jotka ovat erinomaisia tarjoiltuna Zonin Prosecco Organic Extra Dry -proseccon seurana.

Zonin Prosecco Organic Extra Dry - luomuprosecco kätevässä 37,5 cl pakkauksessa

Croissantit briejuustolla ja mansikoilla

6:lle

6 croissanttia
200 g Brie valkohomejuustoa
n. 2 dl tuoreita mansikoita
n. 2 dl salaattisekoitusta

(basilikan lehtiä)

1. Halkaise croissantit.
2. Leikkaa briejuusto ja mansikat ohuiksi paloiksi.
3. Täytä croissant salaattisekoituksella, briejuustolla ja mansikoilla.

Croissantit

12 kpl

50 g tuorehiivaa
2 1/2 dl maitoa
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
n. 6-7 dl vehnäjauhoja
100 g jääkaappikylmää voita

Voiteluun
muna

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää muna, suola ja vehnäjauhot.
3. Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinpöydällä noin 30 x 40 cm kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
4. Leikkaa jääkaappikylmä voi ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä. Levitä viipaleet taikinalle niin, että puolet taikinalevystä peittyy ja reunoille jää taikinaa näkyviin pari senttiä. Taita taikinapuolikas voilevyn päälle.
5. Käännä taikina niin, että pitkä taitettu reuna tulee sinuun päin. Kauli taikina kevyesti painellen suorakaiteen muotoon ja taita kolmeen kerrokseen. Kauli ja taita samalla tavoin vielä 3 kertaa. Huom! Voit antaa taikinan tarvittaessa levätä kylmässä kaavilointien välillä.
6. Leikkaa taikina kahtia. Kauli kummatkin palat pyöreiksi levyiksi (halkaisijaltaan noin 30 cm). Leikkaa levyt kahdeksaan osaan kolmioiksi.
7. Kääri levyt rullalle leveästä sivusta kohti kärkeä.
8. Nosta sarvet leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota huoneenlämmössä leivinliinan alla peitettynä noin 1 h.
9. Voitele sarvet munalla.
10. Paista croissantteja 225 asteisen uunin keskitasossa noin 10-12 minuuttia.
11. Ota valmiit croissantit uunista ja anna niiden levätä pari minuuttia ennen kuin nostat ritilälle jäähtymään. Huom! Jäähdytä croissantit peittämättä niitä.

Zonin Prosecco Organic ja täytetyt croissantit

Kuvat ja resepti: Sari Spåra

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!