Vegaaneille sopivia viinejä

Vegaaneille sopivat viinit
12.07.2022

Ympäristöystävällisten viinien kysyntä, ja vegaanisten viinien suosio on kasvanut. Kaikki viinit eivät kuitenkaan ole automaattisesti vegaanisia, vaikka ne ovat kasvisperäisiä tuotteita.

Viinin valmistuksessa viini jää hieman sameaksi, ja se sisältää pieniä määriä sakkaa ja hienoja partikkeleita, jotka ovat peräisin rypäleiden lihasta ja kuorista. Viini halutaan esteettisistä syistä nauttia puhtaana ja kirkkaana, jonka takia sen valmistusprosessissa voidaan käyttää erilaisia eläinperäisiä aineksia. Näitä aineita käytetään pääasiassa säätelemään viinin kirkkautta eli poistamaan viinistä käymisprosessin aikana syntynyttä sameaa sakkaa. Vegaanisen viinin valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä raaka-aineita.

 

Vegaaniset viinit ja muut alkoholit on usein tuotettu ympäristöystävällisesti ja vastuullisesti, Alkon ympäristöystävälliset ja vastuulliset tuotteet on merkitty Vihreä valinta -symboleilla.

Tietoa ja kuvat kaikista Alkon Vihreä valinta -tuotteista löydät täältä.

 

Lue lisää tietoa vegaanisista viineistä täältä

Vegaaninen viini ei sisällä pisaraakaan eläinperäisiä aineita | Juomavinkki

Teksti ja kuva: Linda Mutalahti

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!