Uutuus Portugalista: Silk & Spice Red Blend - pehmeä ja mausteinen punaviini

Silk & Spice Red Blend - pehmeä ja mausteinen punaviini Portugalista
08.02.2021

Silk & Spice on pehmeä ja mausteinen uutuuspunaviini Portugalista. Viinin maussa voit aistia kypsiä marjoja, vaniljaa ja mausteita. Se on helppo yhdistää liharuuille sekä vaikkapa pizzan, hampurilaisen tai grilliruuan kumppaniksi. Viini on makuprofiililtaan pehmeä ja hedelmäinen ja soveltuu näin nautittavaksi myös sellaisenaan seurusteluviininä. 

Viinin makumaailma ja etiketti huokuvat historiaa

Portugalilaiset olivat historiallisen silkin ja mausteiden vientireitistön ”The Silk & Spice Route” pioneereja vuonna 1498, ja toivat reittiä pitkin maailman maistettavaksi uusia makuja, kuten kaneli, pippuri, neilikka ja muskotti. Osa näistä mausteista pääsevät eloon tämän punaviinin maussa, ja juuri siitä tämä viini saa myös nimensä ja kartastoa kuvaavan etikettinsä.

Silk & Spice Red Blend - portugalilainen punaviini Alkossa

Portugalin punaviinit tämän hetken trendinä

Portugalilaiset punaviinit ovat olleet kasvussa jo jonkin aikaa, ja ovat punaviineissä tämän hetken ehdoton trendimaa. Silk & Spice Red Blend edustaa tämän lisäksi myös kasvavaa, pehmeiden ja hedelmäisten punaviinien makuprofiilia. 

Ruokasuositukset

Silk & Spice Red Blend on makuprofiilinsa ansiosta monipuolinen ruokaviini. Voit kokata sen seuraan rennon illanvieton lomaan pitsaa, suolaisen piirakan tai burgerit. Viini toimii lisäksi erilaisten liharuokien ja grilliherkkujen kumppanina, mutta sopii myös pehmeän ja hedelmäisen makunsa vuoksi myös hieman mausteisempien ruokien, kuten curryn seuraan.

Pehmeä punaviini maistuu myös sellaisenaan seurusteluviininä. Tarjolle viinin kanssa voi laittaa pikkusuolaista, tai vaikkapa juustolautasen suolakeksien ja oliivien kera.

Silk & Spice Red Blend - portugalilainen punaviini Alkossa

Silk & Spice Red Blend on saatavilla Alkosta helmikuun 2021 alusta lähtien.

Tilaa viini Alkon verkkokaupasta tai katso Alkon sivulta viinin myymäläsaatavuus:

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!