Uudenvuoden kuohuviini joka kukkarolle

Uuden vuoden samppanja Perrier-Jouët Grand Brut.
Uudenvuoden vastaanottoon löydät Alkosta tyylikkäitä ja laadukkaita kuohuviinejä sekä huippusamppanjoita. Kun panostat, valitse samppanja. Kun pihistät, valitse silloinkin laatua.
13.12.2021

Laadukkaat kuohuviinit huipentavat juhlat

Uusivuosi kutsuu juhlimaan niin mennyttä kuin tulevaa. Silloin on hyvä hetki kilistellä kuohujuomilla ystävien ja läheisten kanssa, ja miksei myös uusien tuttavien seurassa. Kuplivia on tätä nykyä ilahduttavasti tarjolla monissa eri hintaluokissa ja jokaisen juhlabudjettiin sopien, huokeammista kuohuviineistä aina arvokkaisiin huippusamppanjoihin asti. Juomavinkin suosituksista on helppo poimia omaan makuunsa ja kukkarolleen parhaiten sopivat kuohuvat.

Huokeampia vaihtoehtoja ovat kuohuviinit, joista juhlaseurueelle kannattaa tarjota pirteää Campo Viejo Cava Brut Reservaa, ihastuttavaa Jacob's Creek Le Petit Rosé Brut Cuvéeta ja vivahteikasta Gisselbrecht Crémant d'Alsace Blanc de Noirs Brutia. Erinomainen alkoholiton vaihtoehto on Gran Campo Viejo Sparkling 0 %.

Kun panostat, valitse samppanjaa

Kun halutaan panostaa hieman enemmän uudenvuoden juhlistamiseen, katse kääntyy kohti samppanjoita. Erinomaisia valintoja ovat silloin tyylikkäät ja elegantit G.H. Mumm Cordon Rouge Brut ja Perrier-Jouët Grand Brut, joista molemmista löytyy luonnetta ja karismaa. Sen huomaa välittömästi niitä siemaillessaan ja siksi ne ovatkin vakiinnuttaneet asemansa juhlien aatelisina. Samppanja nostattaa tunnelmaa aina; jo pelkkä sana herättää mielikuvia – jotka kilisteltävä lunastaa upeasti kerta toisensa jälkeen.

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut on yhden maailman tunnetuimman valmistajan ihastuttavan hallittu ja tasapainoinen huippusamppanja: kuivan raikas, hedelmäinen, hapokas ja kevyen paahteinen nautinto. Perrier-Jouët Grand Brut on kollegansa tavoin tyylikäs ja elegantti juotava, viehättävän kevyt ja raikas sekä monivivahteinen samppanja, jossa on herkullista hedelmäisyyttä ja paahteisuutta.

Kun pihistät, valitse silloinkin laatua

Erinomaista hinta-laatusuhdetta uudenvuoden kuplivalta toivovalle on hyviä uutisia. Tätä nykyä on tarjolla monia verrattoman hyviä vaihtoehtoja juhlajuomaksi. Nämä kolme vinkkiämme viehättävät varmasti kaikkia cavan tai ranskalaisen kuohuviinin ystäviä, rosee-pohjaisesta kuohuviinistä innostuvia unohtamatta.

Campo Viejo Cava Brut Reserva on raikas, kuiva ja pirskahteleva cava, jossa kypsä hedelmäisyys yhdistyy hapokkuuteen ja paahteisiin aromeihin. Juoman kuplat ovat pullokäymisen ansiosta erittäin hienostuneet ja suutuntuma miellyttävä.

Jacob's Creek Le Petit Rosé Brut Cuvée on australialainen, hedelmäinen, reipas ja erittäin kuiva kuohuviini, jossa on herkullista punamarjaisuutta, vadelmaa ja mansikkaa. Roseekuohuviinin väri on kerrassaan ihastuttava, aivan kuten juoman yleisolemuskin. Tämän osoituksena se sai pronssia Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa pronssia sarjassa “Roseekuohuviinit, hinta alle 13 euroa”.

Gisselbrecht Crémant d'Alsace Blanc de Noirs Brut on ranskalainen Pinot Noir -rypäleistä valmistettu, kuiva, vivahteikas ja ryhdikäs kuohuviini. Elegantissa yleisolemuksessa on hedelmäistä lumoa, sitrushedelmiä sekä kevyttä paahteisuutta.

Tyylikäs alkoholiton kuohuviini Espanjasta

Mieluiten alkoholittomilla juotavilla tulevaa vuotta kilisteleville on tarjolla erinomainen kuohuviini, joka ei kalpene alkoholillisten verrokkiensa rinnalla sen paremmin makunsa, värinsä kuin aromiensa puolesta.

Gran Campo Viejo Sparkling 0 % on puolikuiva, hedelmäinen ja sitruksinen, Espanjassa valmistettu laadukas alkoholiton kuohuviini. Se on kokonaisvaikutelmaltaan elegantti ja sopii uuden vuoden maljajuomien lisäksi erittäin hyvin myös aperitiiviksi sekä ruokajuomaksi äyriäisten, kalaruokien, savustettujen ruokien ja puolikovien juustojen kanssa.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!