Juhannuksen juomat

Juhannuksen juomat
05.06.2019

Millainen on sinun juhannuksesi? Vietätkö sen mökillä isommalla porukalla vai vain lähipiirin seurasta nauttien? Soudatko saareen vai juhlistatko keskikesää kotioloissa?

Hyvät juomat kuuluvat juhannukseen kuin juhannukseen - kohtuudella nautittuna, totta kai. Tässä kooste eri tyylisistä juhannusjuomavalinnoista helpottamaan juhlan valmisteluita. Poimi vinkit juuri sinun juhannukseesi.

Aloita juhannus kotimaisella maljalla

Perinteinen suomalainen juhannus ansaitsee maljajuomaksi laadukkaan kotimaisen kuohuviinin.

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden virallinen kuohuviini Valkia Mustikkainen sai juuri tuoteperheeseensä uuden maun: Valkia Marjametsän. Kotimainen, marjainen makumaailma sopivat erinomaisesti suomalaisen juhannuksen maljajuomaksi tai miksei vaikka jälkiruokien seurana tai mökkilaiturilla sellaisenaan nautittavaksi.

Grillaajan menu ja juomavalinnat

Grillaus kuuluu ehdottomana osana juhannukseen. Sami Kurosen ja hänen keittiömestariveljensä Pasi Kurosen suunnittelemista grilliresepteistä löydät takuulla oman suosikkisi. Viineiksi Kurosen veljekset valitsivat chileläisiä Castillo de Molinan viinejä. Ja jos grillaatkin perinteisemmin makkaraa, sopii Castillo de Molinan viinit myös sen kanssa nautittavaksi.

 

Roseeviini tekee kesän

Jos juhannussää olisikin sateinen ja kolea, tuo roseeviini takuulla kesän. Kokeile kesän takuulla odotetuinta roseeviiniuutuutta, Jacob's Creek Le Petit Roséta, joka on saanut inspiraationsa provencen auringon alta.

Juhannusboolit

Jos juhannusta on viettämässä isompi seurue, on kätevää valmistaa booli. Kenenkään ei tarvitse olla iltaa kiinni juomien valmistajana, vaan tarjoilu toimii kätevästi itsepalveluna. Karibialaisesta Malibusta loihdit maukkaat kesäiset boolit ja myös drinkit.

Katso kesäisiä booli- ja cocktailohjeita tästä linkistä.

Valmiit cocktailit ruokakaupasta

Booliakin helpompi valinta ovat kaupan hyllyltä saatavat valmiit cocktailit. Suomalaisen mökkijuhannuksen kruunaa legendaarinen Carillo Bitter Karpalo. Se sopii niin grillausten lomassa nautittavaksi kuin mökkisaunan lauteillekin. Carillo Bitter Karpalon löydät kätevästi hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!