TOP5-vinkit ja viinit piknikille

Pienet proseccot on kuin piknikkiä varten tehty.
Kuva: Sari Spåra.
27.04.2021

Onnistuneen piknikin salaisuus on helppous, hyvä ruoka ja juoma sekä tietysti seura. Mitä paremmin piknikin valmistelet, sitä enemmän jää paikan päällä aikaa siihen tärkeimpään - nauttimiseen. 

TOP5 -piknikvinkit, joilla onnistut

  • Valitse piknik-ruoaksi herkkuja, jotka kestävät kuljetuksen eivätkä pilaannu auringossa. Ruokaherkuista salaatit, suolaiset piirakat, pikkupizzat ja erilaiset leivät on myös helppo syödä luonnon helmassa. Valmiiksi pilkotut kasvikset ja dippi ovat helppo ruokahitti. Makeat kakut kärsivät kuumuudesta, erilaiset marjat ja hedelmät ovat varmempi valinta. Vältä maitotuotteita ja majoneesikastikkeita. Piknik-herkuissa laatu korvaa määrän.

  • Piknikeväät kannattaa pakata kylmälaukkuun ja siinä järjestyksessä missä aiot ne syödä. Ruokien väleihin laitetaan kylmäkalleja tai jäisiä vesipulloja, jolloin ruoat pysyvät pitkään viileänä.


Kevyet viinitetrat piknikille

  • Vältyt raskailta juomakantamuksilta, kun valitset piknikille esimerkiksi viinejä, jotka on saatavissa keveissä tetroissa tai muutoin pienessä pakkauskoossa. Tällöin myös vaihtoehtoja eri ruoille voi olla useampia. Pienet tetrat ovat käteviä myös sinkkutalouksissa sekä pienen porukan piknikeillä. Jäähdytä juomat hyvissä ajoin, jo edellisenä iltana.

Santa Helena Cabernet Sauvignon ja Santa Helena Chardonnay söpöissä 50 cl kartonkitetroissa sekä Gato Negro Rosé litran kartonkitölkissä ovat varma valinta viineiksi piknikille, jossa ruokaa on buffetpöydän tapaan tarjolla monipuolisesti.

Kartonkitökit on kevyt kantaa piknikkorissa ja monikäyttöisyytensä ansiosta viinit sopivat yhdessä pareiksi lähes kaikkien piknik-herkkujen seuraan.

Pirteää, hedelmäistä ja kuivaa Santa Helena Chardonnayta suosittelemme yleisviiniksi kalaruokien seuraan. Se toimii hienosti myös kana- ja kasvisruokien kanssa. Hedelmäisen raikas Santa Helena Cabernet Sauvignon on puolestaan helposti lähestyttävä punaviini, joka toimii lihan, possun ja pastaruokien seurassa. Gato Negro Rosé sopii seurustelujuomaksi sellaisenaan ja mainio pari erilaisille kesäisille salaateille sekä pikkusuolaisille. Gato Negro Rosé sopii myös vegaaneille.

37,5 cl proseccosta sopivasti kahdelle

Raikas Zonin Cuveé 1821 Prosecco Brut on Italian rakastetuin prosecco ja saatavana Alkosta myös luomuversiona. Prosecco on ihanan raikas kuohuviini, joka juhlistaa piknik-hetket ja toimii loistavasti myös kesäisten salaattien ja pienten suolaisten herkkujen seurassa. Luomuviinien ystävälle Zonin Prosecco Organic Extra Dry on loistava aperitiivi, ja toimii hyvin myös ruokajuomana, etenkin tapasten, rasvaisen kalan, runsaiden salaattien ja kasvisruokien kanssa. Pienet proseccopullot eivät vie juuri tilaa piknikkorissa ja ovat kevyet kantaa.

Oikeat astiat, viltti ja riittävästi vettä

  • Kertakäyttöisten astioiden sijaan pakkaa mukaan oikeat astiat ja aterimet sekä viinille lasit. Ne tekevät arkisestakin piknikistä juhlaa ja ovat vastuullisempi valinta. Muista myös viltti, biojätepussi sekä roskapussi. 
  • Aurinkoille piknikille kannattaa myös pakata riittävästi vettä mukaan, jos piknik-paikkasi läheisyydestä ei löydy vesipistettä. Jäädytetyt vesipullot korvaavat eväskorin ja kylmälaukun kylmäkallet. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!