Santa Helenan viinivinkit kesäherkuille

Santa Helena viinitetrat.
Kuva: Heidi Kjellman.
05.06.2021

Chileläinen Valle Centrale -laaksosta kotoisin oleva Santa Helena White Blend ja Chardonnay on monikäyttöinen ja edullinen valkoviinipari kesän kevyemmille herkuille ja seurusteluviiniksi. Kevyt tetra sekä litran muovipullo kulkevat kevyesti mukana kesämenoissa niin festareille, piknikille, mökille kuin veneellekin.

Santa Helena – raikkaat valkoviinit

Santa Helena Chardonnay söpössä ja kevyessä 50 cl kartonkitetrassa on mainio valinta kesäisille piknikeille seurusteluviiniksi ja pienten kevyiden sormisyötävien seuraan. Tämä valkoviini on myös monipuolinen ruokaviini, jota kannattaa kokeilla grillistä valmistuvan kalan, kanan ja kasvisten kera.

Santa Helena White Blend on monipuolinen viini, joka sopii vaalealihaisen kalan kanssa, salaattien, tapasten ja kasvisruokien seuraksi. Viini on myös oiva valinta seurusteluviiniksi. Viini on pakattu rikkoutumattomaan litran muoviseen kierrätysmuovipulloon.

Monipuolisuutensa ansiosta molemmat Santa Helena -valkoviinit istuvat hyvin myös noutopöydän herkkujen seuraan ja ovat parhaimmillaan 10–12 asteiseksi viilennettyinä. 

Mojito à la Santa Helena

Miten valmistetaan Mojito?

Mojito on kuubalainen klassikkodrinkki ja tarkoitettu virkistämään ja viilentämään kehoa kuumassa ilmastossa. Kokeile tänä kesänä Santa Helenan versiota klassikosta.

Santa Helena Mojiotoon tarvitset

1 iso kannu tai purkki
1 pullo Santa Helena White Blend
1 dl sokeriliuosta
1 nippu tuoretta minttua
1,2 dl sitruuna mehua
1,5 dl soodavettä
Jäitä

Kaada Santa Helena -viini kannuun ja lisää hellästi hierotut mintun lehdet. Lisää sokeriliuos, sitruunamehu, sekoita ja laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi. Lisää lopuksi sooda, paljon jäitä ja tarjoile.

Santa Helena Gran Reserva Cabernet Sauvignon - Kultaa Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa

Myös Santa Helena Gran Reserva Cabernet Sauvignon kannattaa pitää mielessä, kun valitaan astetta parempien illallisten viiniä liharuokien seuraan. Laatu viini voitti Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa kultaa lajikesarjassa Cabernet Sauvignon, hinta alle 13 euroa. Viini on hyvä valinta kesän grillailuihin niin härälle, possulle kuin lampaallekin sekä myös loistava punaviini syksyn riistaherkuille.  

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!