Santa Helenan uutuudet nyt ruokakaupoissa

Uudet Santa Helena -viinit päivittäistavarakauppoihin.
09.05.2022

Kätevä viinipari kesämenoihin

Edullisista laatuviineistään tunnettu chileläinen Santa Helena tuo ensimmäisenä viinitalona ruokakauppoihin puolen litran kartonkitetraan pakatun matala-alkoholisen viiniparin. Tuotteet on saatavana K-Supermarketeissa ja K-Citymarketeissa.

Santa Helenan matala-alkoholiset uutuusviinit saavat makunsa aidosta viinistä eikä kumpaankaan ole lisätty vettä tai keinotekoisia aromeja. Tuotteissa on sokeria 15 g/l.

Santa Helena Red Blend 5,5 % on kolmen rypäleen sekoite (Cabernet Sauvignon, Carmenère, Syrah) ja maultaan keskitäyteläinen, marjainen, mansikkainen ja pehmeä. Se on mainio seurusteluviini vaikkapa kevään ja kesän piknikeille sekä rentoihin noutopöytiin. Punaviini toimii kivasti myös pastan, perjantaipizzan ja pikkusuolaisten seurana. 

Santa Helena White Blend 5,5 % on kahden rypäleen, Sauvignon Blancin ja Chardonnayn sekoitus. Maultaan viini on puolikuiva, raikas ja hedelmäinen. Raikas uutuus sopii sellaisenaan seurusteluviiniksi tai aperitiiviksi kesäisiin herkkuhetkiin. Se on myös erinomainen valinta kevyemmille lounaille salaattien seuraan.

Santa Helenan uutuusviinit on tuotettu vastuullisesti ja niillä on paikallinen Certified Sustainable Wine of Chile -ekosertifiointi. Se on osoitus kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa.

Viinit on myös pakattu ympäristöystävällisesti kartonkitetroihin. Kartonkitetra on kätevä valinta myös kesämenoihin: piknikille, festareille tai vaikkapa mökille. Se on kevyt kantaa ja särkymätön.

Kartonkitetra on ympäristöystävällinen valinta

Santa Helenan uutuusviinit myydään puolen litran kierrekorkillisissa kartonkipakkauksissa. Pakkausvalinta on ympäristöteko, sillä tutkimusten mukaan kartonkipakkauksissa on selvästi pienin hiilijalanjälki suhteessa juomalitraan. Viinin hiilijalanjäljestä merkittävä osuus tuleekin juuri pakkauksesta ja sen valmistamisesta.

Miten viinistä tehdään matala-alkoholinen?

Santa Helenan matala-alkoholiset viinit saavat makunsa aidosta viinistä. Kumpaankaan viiniin ei ole lisätty vettä eikä keinotekoisia aromeja.

Matala-alkoholinen viini tehdään ensin puna- ja valkoviiniksi normaaliin tapaan sadonkorjuun jälkeen. Viinin alkoholipitoisuuden säätämiseksi osa viinistä suodatetaan ja haluttu määrä alkoholia poistetaan ennen lopullisen sekoituksen tekemistä. Alkoholi poistetaan hyörystämällä kiehumista matalammassa lämpötilassa painetta hyödyntämällä. Spinning Cone -menetelmäksi kutsuttu prosessi säilyttää viinin omat, luonnolliset aromit ja lopputuloksena on ryhdikäs matala-alkoholinen viini.

Chile - tuottajamaa
Vinã Santa Helena

Santa Helena oli ensimmäisiä chileläisiä viinibrändejä Suomessa ja edelleen suomalaisten suosikkiviinejä. Viinitalo perustettiin vuonna 1942, joten viinintekemisen taitoa ja historiaa on taustalla jo 80 vuoden verran.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!