Mutkaton ja hanakka chileläinen – Moniin hetkiin sopiva Santa Helena

Helposti lähestyttävä ja kohtuuhintainen chileläinen punaviini Santa Helena Syrah Cabernet Sauvignon kolmen litran hanapakkauksessa
01.10.2021

Raikas, mutta täyteläinen. Kevyt, mutta mausteinen. Chilen Keskuslaakson rinteiltä arominsa ammentava Santa Helena Syrah Cabernet Sauvignon on todellinen makujen moniosaaja. Tämä vastuullisesti tuotettu punaviini löytää paikkansa tilanteesta kuin tilanteesta – ja kätevä kolmen litran hanapakkaus tekee makuelämyksen jakamisesta helppoa. 

Chileläisyys on mutkattomuutta...

Monet suomalaiset suuntaavat tottuneesti Alkon Chile-hyllylle silloin, kun haussa on helposti lähestyttävä, kohtuuhintainen ja monenlaisen ruoan parina maistuva viini. Chilen Keskuslaakson vehreä viinialue on niittänyt mainetta erityisesti tuoreilla, raikkailla ja täyteläisillä punaviineillään. 

Perinteikkään Viña Santa Helena -viinitalon Syrah Cabernet Sauvignon on malliesimerkki helposti lähestyttävästä chileläisestä. Sen monipuolinen makuskaala tekee siitä varman valinnan niin mausteisten liharuokien kuin kevyiden salaattienkin pariksi. Santa Helena Syrah Cabernet Sauvignon lunastaa paikkansa myös kätevänä seurusteluviininä, etenkin näppärän 3-litraisen hanapakkauksensa ansiosta.

... ja vastuullisuutta!

Rennon mutkattomien makujensa Chilen viinit saavat nykyisin kiitosta myös vastuullisuudestaan. Santa Helena -viinejä tuottava VSPT Wine Group on luonut kattavan 360º Sustainable -vastuullisuusohjelman, jonka tavoitteena on varmistaa viinintuotannon kestävyys niin ympäristön kuin yhteiskunnan kannalta.

Santa Helena Syrah Cabernet Sauvignon -viinin kohdalla vastuullisuus alkaa viinin valmistusvaiheesta, jossa kiinnitetään huomiota energiankäyttöön, vesihuoltoon sekä sosiaalisiin sitoumuksiin. Vastuullisuuden ketju ei kuitenkaan lopu tähän, vaan jatkuu vielä viinitonkan tyhjennyttyäkin. Hanapakkauksen kuori on kierrätettävää kartonkia ja sisäosan pussi ja hana päätyvät uusiokäyttöön, kun palautat ne Alkon kierrätyspisteeseen.

Chile - tuottajamaa

Pihvin pariksi, salaatin seuraksi tai lörpöttelyn lomaan

Syrah- ja Cabernet Sauvignon-rypäleiden sekoitus on yksi klassisimmista yhdistelmistä punaviinien maailmassa. Niiden luoma täyteläinen, herukkainen ja kepeän mausteinen kokonaisuus tekee Santa Helena Syrah Cabernet Sauvignon -hanaviinistä nappivalinnan seurustelujuomaksi lörpöttelyä lupsakoittamaan. "Chilen Helena" onkin tuttu pöytävieras mökkireissuilla, hääjuhlissa ja muissa laadukasta mutta kohtuuhintaista viiniä kaipaavissa tilanteissa. Kolmen litran hanapakkauksesta kun riittää tarjottavaa suuremmallekin seurueelle tai useampaan nautiskelukertaan. 

Santa Helena Syrah Cabernet Sauvignon on varma luottokaveri myös jokaiselle kotikokille. Se tukee luontevasti grilliruokien, makkaroiden, pihvien ja juustojen aromeita, mutta hedelmäisyytensä ja pyöreytensä ansiosta se sopii passelisti pariksi myös salaattiruoille.

Mainiona esimerkkinä viinin monikäyttöisyydestä suositun Jotain maukasta -blogin Mari Moilanen loihti reseptin ruokaisasta punasikurisalaatista, jossa ilmakuivattu kinkku, mehevät oliivit ja täyteläinen parmesan-juusto avaavat viinielämyksestä aivan uusia sävyjä:

Tutustu tarkemmin!

Nyt, kun olet saanut pienen pintaraapaisun chileläisistä viineistä ja moneen hetkeen sopivasta Santa Helena Syrah Cabernet Sauvignonista, jatka rohkeasti viinimatkaasi ja tutustu tarkemmin tähän Chilen-suosikkiin:

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!