100 % Kahlúan käyttämästä kahvista on peräisin kestävistä yhteisöistä 2022 mennessä

Kahlua tuotetaan vastuullisesti
30.08.2019

Kahlúan kestävän kehityksen ohjelmassa pyritään vaikuttamaan positiivisesti sekä ympäristöön että paikalliseen kahvinviljelijöiden yhteisöön Meksikossa. Tavoitteena on hankkia kaikki Kahlúan valmistuksessa käytettävä kahvi kestävästi vuoteen 2022 mennessä.

Viimeisen 35 vuoden aikana maailmanlaajuinen kahvinkulutus on kaksikertaistunut. Muun muassa Yhdysvalloissa 41 % ihmisistä juo kahvia päivittäin, mikä tarkoittaa 9 % kasvua vuodesta 1999 vuoteen 2017. Kestäviä päätöksiä on tehtävä, jotta jatkuvasti kasvavaan kysyntään voidaan vastata ja samalla taata kahvintuottajille heidän elinkeinonsa jatkuvuus.

Billy King, Director Sustainable Development, Kahlúalta kommentoi: “Meidän on muutettava kulutustapojamme, sitä kuinka elämme ja teemme bisnestä. Me Kahlúalla uskomme, että tuotteemme laatu ja luonne syntyvät siellä, missä sen raaka-aineet kasvavat. Tästä syystä olemme sitoutuneet pitämään huolta alueesta ja sen biodiversiteetistä. Kestävän kehityksen ohjelmamme avulla meillä on mahdollisuus sitoutua niihin yhteisöihin, joista raaka-aineemme tulevat ja työskennellä yhdessä varmistaaksemme kaikille osapuolille vakaan ja kestävän tulevaisuuden.”

”Yhteistyössä paikallisen NGO Fondo Para La Pazin ja alkuperäisten Veracruzin kahvintuottajien kanssa toivomme vaikuttavamme positiivisesti sekä kahvibisnekseen ja paikallisten elämään Veracruzissa.”

Kahvi on yksi maailman kaupallisimmista hyödykkeistä. Koska kahvitrendi kukoistaa ympäri maailman ja kysyntä vain kasvaa, teollisuuden vastuulle tulee väistämättä myös ihmisten ja herkkien ekosysteemien suojeleminen. Esimerkiksi ilmaston lämpeneminen, kuivuus ja tulvat voivat pienentää kahvin viljelyalaa 88 % prosenttia vuoteen 2050 mennessä. Muita huolen aiheita kahvin tuotannossa ovat sademetsien raivaus viljelytilan tieltä, torjunta-aineiden käyttö ja viljelijöiden köyhyys.

Malin Stålnacke, Global Sustainability Manager Kahlúalta lisää: “Kahvin tuotantoon liittyvät numerot ovat hätkähdyttäviä. Maailman johtavana kahvilikööribrändinä on meidän vastuumme varmistaa, että työskentelemme ennaltaehkäistäksemme ja minimoidaksemme viljelyn ja tuotannon negatiiviset vaikutukset. Ongelmaan ei ole yksinkertaista ratkaisua, mistä johtuen olemme kehittäneet kolmetasoisen ohjelman, jonka kautta pureudumme haasteeseen.”

 

 

Kahlua ja vastuullisuus

Kahlúan kestävän kehityksen ohjelma

Kahlúan kestävän kehityksen ohjelma on jaettu kolmeen osa-alueeseen, jotka kaikki edustavat yhtä kahviteollisuuden suurimmista haasteista. Saavuttaakseen tavoitteensa, jossa Kahlúan käyttämästä kahvista 100 % tulee kestävistä yhteisöistä vuoteen 2022 mennessä, ei yhtäkään osa-aluetta voi jättää huomioimatta.

1 Ympäristö

Tärkeimpänä monista käsillä olevista ongelmista, Kahlúa on tunnistanut viljelijöiden tarpeen kestävän maatalouden koulutukselle. Koulutukset käsittelevät alan tekniikoita, käytäntöjä ja menetelmiä ja niissä hyödynnetään paikallisia agroekologian asiantuntijoita. Päätavoite on parantaa metsänhoidon tasoa ja maaperän hedelmällisyyttä sekä palauttaa ja suojella luonnon monimuotoisuutta terveiden satojen takaamiseksi.

2 Sosiaalinen vastuu

Yhteenkuuluvuus, sukupuolitasa-arvo ja koulutus kasvavassa kahvintuottajien yhteisössä on toinen iso kokonaisuus Kahlúan kestävän kehityksen ohjelmassa.

Kahlúa soveltaa Fondo Para La Paz -menetelmän mukaista osallistavaa suunnitteluprosessia, joka antaa koulutuksen pohjalta ihmisille mahdollisuuden valita vapaasti tavoitteensa ja metodit niiden saavuttamiseen. Kaikki yhteisön jäsenet saavat koulutusta ongelmanratkaisutyökaluista, ratkaisukeskeisyydestä ja yhteistyöstä yhteisöjen sisällä. Toinen keskeinen painopiste on yhteisön perustarpeet, kuten puhdas vesi ja sanitaatio. Tämä sisältää konkreettisia toimia terveyden parantamiseksi, kuten vesisäiliöiden rakentamista, sadeveden puhtaanapitoa ja varastointia lähellä asutusta, sekä kuivien WC:iden asentamista.

3 Taloudellinen vastuu

Jotta kahvinkasvattajat voivat luoda kestävän liiketoimintamallin, Kahlúa tarjoaa heille työkaluja ja menetelmiä mm. tehokkuuden ja tuottavuuden lisäämiseksi. Kahlúa myös sitoutuu maksamaan kaikille viljelijöille kahvista tasokkaan hinnan. Tavoitteena on varmistaa pitkäaikainen tuottojen kasvu ympäristöä vahingoittamatta kouluttamalla viljelijöitä kahvinhoidosta, viljelykasvien monipuolistamisesta ja maaperästä huolehtimisesta. Yksi aloitteista on kahvipuistoverkoston rakentaminen, jolla pyritään korvaamaan ikääntyneet ja sairaat kasvit.

Kahluan vastuullisuusohjelma

Ohjelman laajentaminen

Ohjelman alkaessa vuonna 2016 mukana oli 99 perhettä yhdessä viljely-yhteisössä. Tänä päivänä mukana 473 perhettä neljässä yhteisössä, jotka kaikki sijaitsevat Veracruzin alueella Meksikossa.

Tavoite on, että ohjelman päätyttyä mukana olevat yhteisöt keräävät ja myyvät tarpeeksi kahvia kattamaan koko Kahlúan tuotanto. Lisäksi yhteisöillä on kaikki tarvitsemansa työkalut ja tiedot, joilla he voivat varmistaa kestävän tulevaisuuden itselleen, ympäristölleen ja elämäntavalleen.

Kahlúa

Kahlúa on maailman myydyin kahvilikööri ja maailman viidenneksi suurin liköörituotemerkki. Kahlúa syntyy huolella valmistettavasta kahvin, kinuskin, vaniljan ja rommin sekoituksesta. Sen valmistukseen kelpuutetaan ainoastaan hienoimmat Arabica-kahvipavut Veracruz-vuoriston alueelta. Vastapaahdettu kahvi sekoitetaan muiden raaka-aineiden kanssa ja lopulta tuloksena on pehmeä ja tasapainoinen maku, josta Kahlúa on maailmanlaajuisesti tunnettu.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!