Glögit luovat tunnelmaa

Kauden 2021 glögit.
01.09.2021

Syksyllä on mukava nauttia hämärtyvistä illoista, hiljentyvästä luonnosta ja tunnelmoida hetki ystävien ja perheen kesken. Glögien tuoksut ja lämpö täydentävät nämä hetket.

Glögit kuuluvat jouluun, mutta ovat myös täydellisiä juomavalintoja syksyisiin hetkiin, kun haluaa pysähtyä ottamaan rennosti aikaa itselleen, hyggeillä sohvan nurkassa tai vaikka fiilistellä ystävien ja läheisten kanssa hämärtyvissä illoissa.

Suomen glögipääkaupungista, Turusta, tulee tänä syksynä useita uutuuksia sekä rakastettuja klassikoita, joista valita oma mielitietty. Joukkoon mahtuu niin lempeämpää kuin vähän kipakampaa, luomua ja kuohuvaa, sekä erilaisia pakkauskokoja. Glögeissä on huomioitu vastuullisuus, sillä ne on valmistettu hiilineutraalilla juomatehtaalla Turun Artukaisissa.

Vivahteikas ja mielenkiintoinen glögivalikoima täydentyy tänä syksynä uusilla, aromikkailla ja luonteikkailla tulokkailla. Näihin juotaviin kannattaa tutustua niiden jo entuudestaan tuttujen ja turvallisten lisäksi.

Rocky rikkoo rajoja

Rocky tekee sen taas - rikkoo rajoja ja hurmaa! Rocky Choco & Nuts Glögg on ennakkoluuloton tuttavuus, jonka luonne välittyy jo pullon räiskyvästä ulkoasusta. Uutuudessa maistuu suklaan ja pähkinän herkullinen yhdistelmä. Sen maku on viimeistelty ihanilla glögimausteilla. Tarjoile Rocky höyryävän kuumana, jolloin suklaan ja pähkinän aromit pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Tämä glögi sopii hyvin herkutteluun ja itsensä hemmotteluun. Kokeile sitä myös aterian päätteeksi jälkiruokana. 

Hienostunut omenan ja kanelin liitto

Suomalaisuudestaan ja kuohuviineistään tunnettu Valkia tuo Alkon hyllyille ihastuttavan uutuuden Valkia Talviomena Glögin, jossa Turun tehtaalla itse tehty omenaviini saa makuparikseen lempeän kanelin ja ripauksen muita glögimausteita. Tuote ei poikkeuksellisesti sisällä kuplia ja se nautitaan lämmitettynä. Raikkaan, kanelilla maustetun omenaviinin hienostuneet vivahteet ihastuttavat nautinnollisina siemauksina. Villasukat jalkaan, hyvä kirja käteen, takkaan tuli ja mukaan lasillinen Valkia Talviomena Glögiä. Ihan parasta.

Perinteinen vaalea glögiuutuus

Nordforsin glögifabriikilta tulee Nordfors Luomu Valkoviiniglögi -uutuus tutun Nordfors Luomu Punaviiniglögin rinnalle. Nordfors tunnetaan laadukkaista ja perinteikkyyttä henkivistä juomista ja sitä on tarjolla nytkin: uutuusglögi valmistetaan samalla pieteetillä kuin millä Anders Bernhard Nordfors valmisti viininsä ja liköörinsä jo yli 150 vuotta sitten. Nordfors Luomu Valkoviiniglögi valmistetaan espanjalaisesta luomuviinistä ja maustetaan jouluisilla mausteilla kanelilla, neilikalla, kardemummalla ja inkiväärillä. Tämä glögi löytää varmasti koko joukon ystäviä, jotka etsivät ihanan lämmittävää juotavaa syksyn ja talven kylmiin iltoihin.

Juhla Glögi - suomalaisten rakastama klassikko

Juhla Glögi on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten glögisuosikkina jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Sen täyteläinen, viehättävän tukeva ja lämmin maku yhdistyneenä hentoon aprikoosisuuteen ja kaneliin sekä tilkkaan aitoa brandya tekee kokonaisuudesta maukkaan. Tämä glögi on erinomainen valinta aikuisen makuun pakkasiltojen höyryäväksi lämmikkeeksi. Sopii myös vegaanista ruokavaliota noudattaville.

Kuohuva glögi roseena

Glögiä kylmänä? Kyllä kiitos! Merry Pinkmas Rosé Glögi on kupliva, kuohuviinipohjainen glögi, jossa on raikkautta, hedelmäisyyttä ja iloista pirskahtelevuutta. Juomassa on hieman matalampi alkoholipitoisuus, minkä ansiosta se on verraton valinta kepeille kokoontumisille, joissa viihdytään pitkään. Tarjoa kylmänä alkumaljana vaikkapa pikkujouluissa, sillä tämä glögi on raikas ja täynnä joulun makua. Voit heittää joukkoon myös jääpalat – tälle roseekaunottarelle viileys tekee vain hyvää. 

Kaksi ihanaa luomuglögiä 

Nordfors Luomu Punaviiniglögi valmistetaan huolella valitusta espanjalaisesta luomupunaviinistä, joka antaa juomalle ryhdikkään ja täyteläisen pohjan. Kun pohjaan yhdistetään glögimausteet ja sitrus, on tuloksena täydellinen suomalaisten rakastama viinin ja mausteiden liitto. Tässä glögissä on vain luontaisia aromeja, ja se sopii hyvin vegaaneille. Marjainen, kirsikkahilloinen, kanelinen ja piparkakkumausteinen glögi on syksyyn sopivaa, vastustamattoman herkullista juotavaa. Nordfors Luomu punaviiniglögi myydään pienessä pullokoossa ja nautitaan lämmitettynä.

Vähemmän sokeria, enemmän ihanuutta! Sitä on tarjolla Jouluaamu Luomu Glögissä, joka on valmistettu espanjalaisesta luomupunaviinistä ja maustettu perinteisillä glögimausteilla. Jouluaamu maistuu hyvin hieman kuivemmista juotavista pitäville, sillä glögin sokeripitoisuus on keskimääräistä pienempi. Keveyden vaikutelmaa korostaa matalampi alkoholipitoisuus, joka tekee juomasta myös tavallista pehmeämmän nautittavan. Glögissä on käytetty vain luontaisia aromeja. Tämä marjaisa, piparkakkumausteinen, appelsiininkuorinen ja hennon kaakaoinen ja vaniljainen glögi on kerrassaan herkullista juotavaa ja lämmittää aina mukavasti tunnelmaa. Sopii myös vegaaniseen ruokavalioon. 

Vastuullisesti hiilineutraalilta tehtaalta

Pernod Ricard Finlandin glögit on tuotettu Turun Artukaisten tehtaassamme, joka toimii 100 % uusiutuvalla energialla. Turun tehdas on toiminut uusiutuvalla energialla vuoden 2019 alusta alkaen. Hiilineutraaliuden taustalla on Turku Energian puuhakkeella toimiva Artukaisten höyrylaitos. Tehtaamme on jo entuudestaan käyttänyt sataprosenttisesti uusiutuvaa suomalaista tuulisähköä, ja nyt sen täydentää puulla tuotettu höyryvoima.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!