Gisselbrecht Riesling Viinilehden lukijoiden suosikki

Gisselbrecht Grand Cru Muenchberg Riesling - Viinilehden yleisön suosikki
Yleisön suosikki Vuoden Valkoviini -äänestyksessä oli Gisselbrecht Grand Cru Muenchberg Riesling.
13.11.2020

Viinilehti on jälleen valinnut Vuoden Valkoviinin. Myös yleisö on saanut äänestää omaa suosikkiaan, ja Viinilehden lukijoiden suosikkivalkoviiniksi on noussut huippuviini, Gisselbrecht Grand Cru Muenchberg Riesling.

Viinilehdeltä täydet viisi tähteä

Gisselbrecht Grand Cru Muenchberg Riesling on saanut Viinilehdeltä täydet viisi tähteä, eikä siis ihmekään, että viini on saanut myös Viinilehden lukijoilta eniten ääniä.

Rypäleet tähän tyylikkääseen Riesling-viiniin poimitaan käsin Muenchbergin Grand Cru tarhoilta, jotka sijaitsevat 10 kilometrin päässä Dambach-la-Villen kylästä Ranskan Alsacessa. Maaperä on vulkaaninen ja tuottaa upean mineraalisia Riesling-viinejä. Viini on käytetty ensin viileässä terästankissa perinteisin menetelmin ja tämän jälkeen se on jätetty kypsymään kahdeksaksi kuukaudeksi terätankkiin sekä pullotuksen jälkeen puoleksi vuodeksi varastoon.

Viinin tajoilu ja ruokasuositukset

Tämän rieslingin voi avata esimerkiksi teriyaki-marinoitujen ja grillattujen lohimedaljonkien seuraan tai vaaleiden liharuokien kumppaniksi. Grillatut ravut ja maustetut kasvisruoat ovat myös hyvä vaihtoehto tämän viinin kanssa. Gisselbrecht Grand Cru Müenchberg Riesling sopii myös arvokkaampana valkoviininä joulupöydän kasvis- ja kalaruuille sekä muiden juhla-ajan aterioiden kruunuaajaksi.

Viini on valmista nautittavaksi, mutta sitä voi varastoida noin viisi vuotta. Suositustarjoilulämpötila on 12 astetta.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!