Eläinteemaiset viinit

Trooppiset eläimet viinit
27.07.2022

Vapauta villieläimesi!

Motivoidu sisäisestä eläimestäsi ja kokeile erilaisia eläinteemaisia viinejä ja tutustu heidän tarinoihinsa.

9 Lives Apasionado Elä joka hetki intensiivisesti. Punaisten ja mustien hedelmien, kaakaon ja vaniljan vivahteineen tämä viini tarjoaa strukturoituja tanniineja ja samettisen lopputuloksen. Luota vaistoihisi, uskalla elää 9 elämää.

9 Lives Riesling Vapauta luova puolisi ja inspiroidu tästä 9Lives Rieslingistä, jossa on intensiivisiä persikka- ja kukkaisia tuoksuja. Hedelmäinen suutuntuma ja poikkeuksellinen tuoreus, jolle on ominaista täydellinen tasapaino happamuuden ja makeuden välillä.

9 Lives CS Valitse oma todellisuutesi kokeiltuasi tätä 9 Lives Cabernet Sauvignonia, rubiininpunaista viiniä, jossa on kypsän mansikka- ja kirsikkaaromi, yhdistettynä hienovaraisiin vivahteisiin pippuria, mustaa teetä ja vaniljaa. Pehmeät ja rakenteelliset tanniinit takaavat tasapainoisen viinin.

Leo rohkea leijonakuningas Etelä-Afrikasta. Leo on kuiva Etelä-Afrikkalainen valkoviini Lower-Orange-alueelta. Chenin Blanc ja Colombard -rypäleistä valmistetun viinin tuoksu on miellyttävän hedelmäinen, aavistuksen päärynän ja sitruunan tuoksuinen.

Pato - Etiketin maalauksessa Pato Amado, suomeksi rakastettu ankka, on juuri valmistautunut juhlaa varten, johon olennaisena osana viini tietysti kuuluu. Ankkahahmo ei kuitenkaan koskaan ole turhan tärkeilevä tai liian fiini. Pato Amadossa yhdistyvät klassiset Cabernet Sauvignon ja Merlot rypälelajikkeet harmoniseksi viiniksi. 

Gato - Uudet viinibrändit tulevat ja menevät, mutta Gato Negro pitää vuodesta toiseen pintansa suomalaisten kestosuosikkina. Gato Negro on Suomen tunnetuin viinibrändi ja joka vuosi Alkon myydyimpiä tuotteita, sekä puna- että valkoviineissä.

Suomessa Gato Negro on ollut myynnissä kolmisenkymmentä vuotta, mutta mustan kissan tarina alkaa jo 1960-luvulta Chilestä, jolloin viinituottaja Viña San Pedro mietti, minkä nimen antaisi uutuusviinilleen. Vanhan saksalaisen legendan mukaan Mosel-joen varrella asui musta kissa, joka vahti viinitynnyreitä tunnetun viinimyyjän kellarissa. Schwartze Katze, musta kissa oli täydellinen nimi viinille, joka tuotiin markkinoille espanjaksi käännettynä nimellä Gato Negro.

Winemalia - Winemalia-konsepti syntyi pandemian aikana, kun villieläimiä alettiin tavata vaeltelemassa autioituneissa suurkaupungeissa. Viña San Pedron viinitalo tukee Ñamku-säätiötä, joka on omistautunut Alkoon listautuu kesällä kiinnostavia uutuuksia sekä villieläinten pelastamiseen ja kuntoutukseen.

Eläin teemaiset viinit

Teksti ja kuva: Linda Mutalahti

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!