Cava sopii maljajuomaksi ja tapasten seuraan

Campo Viejo Cava - piknikille ja tapasten kanssa
Espanjalainen Campo Viejo Cava sopii hyvin espanjalaisten tapasten kanssa.
15.01.2021

Cava on espanjalainen kuohuviini, joka valmistetaan aina perinteisellä pullokäymismenetelmällä. Samalla menetelmällä valmistetaan myös samppanjat. Cavan valmistuksessa käytetyt tyypillisimmät rypälelajikkeet ovat Xarel-lo, Parellada ja Macabeo, mutta lainsäädäntö sallii myös muutaman muun rypälelajikkeen, kuten Pinot Noirin, käytön Cavan tuotannossa.

Cavat sopivat erinomaisesti ruokajuomaksi, mutta toimivat myös juhlien maljajuomana tai illanistujaisten seurusteluun.

Kaksi laadukasta Cavaa: 

Campo Viejo Cava Brut Reserva

Campo Viejo Cava Brut Reserva valmistetaan Penedeksen alueella, Sant Sadurí d´Anoian kylässä. Viini on erinomainen aperitiivi ja maljajuoma, mutta sopii hyvin myös tapaksille, kalaruoille ja äyriäisille.

Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, kevyen paahteinen, kukkainen.

Campo Viejo Cava on saatavilla tyylikkäässä juhlapullossa rajoitetun ajan.

Hola! Cava Seco Rosé

Tyylikäs ja kauniin vaaleanpunainen Reserva-laatuinen cava on valmistettu Macabeo-, Xarel-lo- ja Pinot Noir -rypäleistä. 

Hola! Cava Seco Rosé sopii hyvin tapasten ja itämaisen ruoan kumpaaniksi, sekä tuoreiden marjojen kanssa. Cava toimii myös loistavasti maljajuomana ja aperitiivina.

Puolikuiva, keskihapokas, metsämansikkainen, kypsän vadelmainen, hennon kirsikkainen

Cava ruokajuomana

Cavat ovat erinomaisia ruokajuomia, ja sopivat hyvin muun muassa espanjalaisten tapasten seuraan. Usein helpoin tapa yhdistää viinejä ja ruokia onkin tarjoilla saman alueen viiniä ja ruokaa. Viinit kun on perinteisesti valmistettu alueen ruokakulttuurin mukaan. 

Tapaspöytään voit kattaa niin kylmiä kuin kuumiakin tapaksia. Helppoja ja nopeita tapaksia ovat erilaiset juustot, leikkeleet, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit, isot kaprikset, cocktailsuolakurkut, hedelmät patongit ja levitteet.

Espanjalaiset tapasreseptit ovat myös usein helppoja ja nopeita valmistaa. Onhan kyseessä rento ja huoleton ateriakokonaisuus. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!